Isolatie ramen verhogen met HR++ glas

Help! Hoe de isolatiewaarde van ramen verhogen?

Ramen zijn een van de grootste temperatuurregelaars in een woning. Afhankelijk van hoeveel en welke ramen je hebt, zal de binnentemperatuur meer of minder afhankelijk zijn van het weer buiten. Hoe zorg je ervoor dat de isolatie van je ramen is wat het moet zijn? Lees hier hoe je energiefactuur blij kan worden van wat nieuw glas.
Tip: Vraag een offerte aan in de winter om je nieuwe ramen al in de zomer te kunnen plaatsen.

Factoren die isolatie ramen beïnvloeden

Wie het tochteffect van ramen wil beperken, houdt bij zijn aankoop van nieuwe ramen best rekening met de volgende elementen:

  • Raamkozijnen: Zorg ervoor dat je raamkozijnen luchtdicht en thermisch geïsoleerd zijn. Als dat niet het geval is, zou er wel eens water of koude lucht binnen kunnen dringen. Dat zou zonde zijn van de verwarming!
  • Beglazing: Wist je dat glas 4 tot 5 keer slechter isoleert dan een bakstenen muur? Daarom bestaat er tegenwoordig hoogrendementsglas om dat verlies te compenseren. Dubbele beglazing is niet meer voldoende. In vergelijking met enkel glas presteert HR-glas maar liefst 80% beter.Gelukkig zijn raamkozijnen en beglazing geen package deal. Het is ook mogelijk om alleen offertes aan te vragen voor nieuw glas. Hoera! Let wel op: niet alle houtsoorten kunnen de plaatsing van HR-glas aan. Kijk dus zeker na of het hout van je raamkozijnen stevig genoeg is. Profielen in aluminium en PVC ondervinden dat probleem niet. Twijfel je? Aan elke keuze zijn voordelen verbonden.

Gelukkig zijn raamkozijnen en beglazing geen package deal. Het is ook mogelijk om alleen offertes aan te vragen voor nieuw glas. Hoera! Let wel op: niet alle houtsoorten kunnen de plaatsing van HR-glas aan. Kijk dus zeker na of het hout van je raamkozijnen stevig genoeg is. Profielen in aluminium en PVC ondervinden dat probleem niet. Twijfel je? Aan elke keuzezijn voordelen verbonden.

Besparen met extra isolatie dankzij nieuwe ramen

Isolatie ramen: ontdek uw besparingen

Wie nieuwe ramen en deuren laat steken, merkt onmiddellijk een verschil in zijn energiefactuur. Het verbruik van je verwarmingsketel is namelijk sterk afhankelijk van de isolatie van je huis. Wil je de isolatiewaarde van je woning verhogen? Dan is het een goed idee om geld te investeren in nieuw glaswerk. Een stevig bedrag , maar dat haal je er zo weer uit!

Om de terugverdientijd van hoogrendementsglas te berekenen, zijn er allerlei betrouwbare calculators te vinden die je daarbij helpen. Al wie verwarmt op glas kan na 10 à 12 jaar zijn geld terugverdiend hebben.

Ook de Vlaamse overheid moedigt het plaatsen van nieuwe ramen sterk aan. Bekijk zeker de voorwaarden om te weten te komen of je kans maakt op een premie.

Beste periode voor plaatsing nieuwe ramen

De lente- en zomermaanden zijn vanzelfsprekend de beste periode om nieuwe ramen te plaatsen. Het is uiteraard meer leefbaar om bij warme temperaturen (volgens Belgische schaal) zonder ramen te zitten dan tijdens de winter. Vergeet daarbij niet om goed op tijd een aannemer te contacteren en een offerte aan te vragen. Twee seizoenen op voorhand rekenen, is zeker geen overbodige luxe. De ramen die je nodig hebt, moeten namelijk nog op maat gesneden worden.