Steenstrips op isolatie: prijs, voordelen en mogelijkheden

Met de grote opkomst van duurzaam wonen is gevelisolatie een populaire dienst. Aan deze vorm van isolatie zitten namelijk een hoop voordelen. Ben je bijvoorbeeld uitgekeken op de uitstraling van je oude gevel of is deze aan vervanging toe?

Met stenen strips op je isolatie kun je dan twee vliegen in één klap vangen. Wij geven je graag meer informatie over deze vorm van isolatie.

Waarom steenstrips op isolatie plaatsen?

Op het moment dat je de gevel gaat isoleren zijn steenstrips de ideale oplossing. Door het plaatsen van deze strips op isolatie kun je gemakkelijk de stenen uitstraling van je woning behouden.

Doordat steenstrips worden verzaagd van een gehele baksteen zijn ze vele malen lichter dan deze baksteen. Hierdoor zijn deze strips makkelijk toe te passen op de nieuwe isolatie.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat deze strips er gek uit zullen zien op de hoeken van je huis. Voor de hoeken zijn speciale varianten beschikbaar, waardoor het net lijkt alsof er echte bakstenen rond het hele huis zijn gebruikt.

Steenstrips zijn tevens ideaal bij kozijnen of bij plekken waar er weinig ruimte is. Zo kan het voorkomen dat je bij de isolatie een grote extra schil om je huis krijgt. Als aan deze buitenkant ook nog eens bakstenen toegevoegd moeten worden, kan het zijn dat deze niet meer passen.

Met steenstrips hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze zijn kleiner van formaat, waardoor de kans groot is dat deze wel zullen passen.

Plaats steenstrips op je gevel

Welke isolatiematerialen zijn geschikt voor steenstrips?

Het relatief lagere gewicht van een steenstrip maakt hem makkelijk te hanteren op verschillende isolatiematerialen. Zo zal er bij de meeste steenstrips geen cement aan te pas komen (op de voegen na). Deze worden namelijk vast gezet met een speciale lijm die op de meeste isolatiematerialen te gebruiken is.

Isolatie steenstrips wat zijn de richtprijzen?

Er zitten grote verschillen in prijs als het aankomt op deze strips op isolatie. Toch kan er ondanks al deze variabelen wel een richtprijs worden berekend. De volgende materialen kunnen als standaard worden gezien:

  • Isolatiemateriaal
  • Steenstrips
  • Hechtpluggen
  • Lijmmortel
  • Uitzetbaar schuimband
  • PU-schuim

Deze materialen zullen uitkomen op ongeveer €100,- per vierkante meter. Het plaatsen van de isolatie met steenstrips zal ook uitkomen rond dit bedrag. Tezamen maakt dit dat het materiaal plus de plaatsing uitkomt op €200,- per vierkante meter.

Houd hierbij wel rekening met het feit dat er vaak ook subsidie wordt gegeven op deze plaatsing. Dit kan echter per gemeente flink verschillen.

Ontvang je prijs op maat

Wat bepaalt de prijs voor het plaatsen van steenstrips op isolatie?

Steenstrips op isolatie

De kosten van het plaatsen van deze strips op isolatie is van verschillende factoren afhankelijk. Zo is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe dik je de isolatie wilt hebben.

In de regel geldt dat, hoe dikker de isolatie hoe duurder deze zal zijn. Ook wordt er soms voor gekozen om geen voegen te hanteren bij een huis.

Op moment dat hiervoor wordt gekozen zal de prijs oplopen, aangezien er meer materiaal gebruikt moet worden. Je kan hierbij rekenen op ongeveer tien procent extra kosten.

Voor deze tien procent krijg je echter wel een moderner huis in de plaats. Uiteraard hebben de soort stenen ook een grote invloed op de totaalprijs.

Zo zijn er goedkopere steenstrips op de markt gebracht. Deze zijn over het algemeen van een lagere kwaliteit dan de duurdere steenstrips. Daarnaast moet er gekozen worden tussen gezaagde steenstrips of steenstrips die met een mal zijn gemaakt.

Hierbij is de tweede variant duurzamer door zijn productie. Andere factoren die de prijs bepalen zijn:

  • Staat van de gevel
  • Locatie van de gevel (makkelijk bereikbaar of niet?)
  • Uurtarief van de vakmannen

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn op dit moment drie methodes die in België gehanteerd worden. Deze drie methodes worden uitgevoerd door de twee fabrikanten Vandersanden en Nelissen.

Al deze drie opties zijn uitermate geschikt om uit te laten voeren. Vaak zal de eigen smaak en situatie van het huis de doorslag geven.

Laat je adviseren door een isolatiespecialist

Vandersanden steenstrips: E-board

De E-Board variant van Vandersanden is een erg makkelijke toepassing. Deze is voornamelijk gericht op de zelfstandige en kleinere ondernemer.

Door het plaatsen van losse platen, waar vervolgens de strips op aangebracht kunnen worden, wordt deze isolatie op het huis aangebracht.

Het systeem is makkelijk te gebruiken op de bestaande buitengevel. Je hoeft de gevel enkel licht te egaliseren en voorbehandelen, waarna de platen geplaatst kunnen worden. Inmiddels is er ook al een groot palet aan kleuren en vormen op de markt gebracht.

De kans is dan ook groot dat de strip die het beste bij jouw huis past in deze collectie te vinden is.

Nelissen: Iso-Façade

De Iso-Façade van Nelissen heeft erg veel weg van de E-Board variant van Vandersanden. Het grote voordeel van deze platen zijn de voorgevoegde horizontale lijnen.

Doormiddel van deze lijnen wordt het nog makkelijker gemaakt om de steenstrips loodrecht op de gevel te plakken.

Een ander bijkomend voordeel bij deze oplossing van Nelissen is dat je tien jaar fabrieksgarantie krijgt.

Vandersanden steenstrips: E-Brick

De Vandersanden E-Brick steenstrips zijn specifiek gemaakt voor echte specialisten. Met deze variant plaats je zowel de steenstrips als wel de isolatie met één paneel. Dit is erg gemakkelijk op het moment als er grote oppervlakten voorzien moeten worden van isolatie.

Deze vorm van steenstrips zijn hierdoor bijvoorbeeld erg veel terug te vinden op de grotere woningen zoals bedrijfspanden ofwel appartementen.

Hoe steenstrips op isolatie plaatsen?

Muur isoleren met steenstrips

Het plaatsen van deze strips is eventueel zelf uit te voeren. Zo zijn er meerdere handleidingen online terug te vinden. Toch is het niet aan te raden om deze zelf aan te brengen. Er zijn een hoop verschillende factoren waar rekening mee gehouden dient te worden.

Zo zullen de steenstrips het aanzicht van je woning betekenen. Daarnaast dient het isolatiemateriaal wat geplaatst wordt ook nog eens je huishouden te voorzien van een goede isolerende werking.

Deze isolerende werking kan het beste door een echte vakman worden aangebracht.

Ontvang advies en vergelijk isolatiespecialisten

Zoals hier is terug te lezen is het plaatsen van deze strips op isolatie afhankelijk van veel factoren. Zit je er over na te denken om gebruik te maken van deze vorm van isolatie?

Laat je dan goed informeren door verschillende specialisten. Dit kan je doen door meerdere offertes op te vragen.

Er zullen dan meerdere vakmannen bij je over de vloer komen die de situatie grondig kunnen bekijken. Eventuele vragen kunnen tijdens dit bezoek ook beantwoord worden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wens je te isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.