Spouwmuurisolatie premie : Welke veranderingen mag je verwachten?

Indien je beslist om je spouwmuur te isoleren, kan je je verwachten aan aantrekkelijke premies.

Kom ik nog in aanmerking voor de spouwmuurisolatie premie?

Na dakisolatie is het isoleren van spouwmuren de meest efficiënte en rendabele investering. Je bespaart inderdaad jaarlijks 300 euro en verhoogt hiermee de energiezuinigheid van je huis. Een besparing die ervoor zorgt dat je je investering op 6 jaar terugverdient.

Wil je je spouwmuur laten isoleren door een erkende vakman, dan dien je aan bepaalde criteria te voldoen. Zo moet de woning al aangesloten zijn op het elektriciteitsnetwerk sinds 1 januari 2006 en moeten de isolatiematerialen aan bepaalde waarden voldoen.

Let wel op: De einddatum van je factuur zal bepalen voor welke spouwmuurisolatie premie je in aanmerking komt. Als die in 2017 valt krijg je de huidige premie, zelfs al vindt de betaling van de factuur in 2018 plaats.

Isoleer je spouwmuren

Loont de nieuwe spouwmuurisolatie premie nog wel de moeite ?

De spouwmuurisolatie premie bedraagt in 2020 5€/m², mede doordat de Vlaamse overheid het aanmoedigt om binnen de 5 jaar 3 of meer energiebesparende investeringen te doen.

In dit geval kom je in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus. De waarde van deze bonus hangt af van het typewoning en het aantal investeringen. Een totaalrenovatie voor 3 investeringen op een woning kan je, zodoende, een extra bonus opleveren van minstens 1.250 euro.

Hoe meer energiebesparende werken u laat uitvoeren, hoe hoger de bonus dus zal oplopen.

Je spouwmuur isoleren blijft echter wel een nuttige investering, want buiten de premies kan je ook genieten van een BTW-verlaging van 6% i.p.v. 21%.

Deze verlaging geldt echter enkel als je je spouwmuur laat isoleren door een erkende aannemer en je woning ouder is dan 10 jaar.

Spouwmuurisolatie daalt in 2018

Isoleer je spouwmuur voor de premie daalt

Wacht dus niet te lang om je spouwmuren te laten isoleren. Minister Tommelein benadrukt dat iedereen er alle belang bij heeft om de investering nog dit jaar te laten uitvoeren.

Wil je weten wat deze investering je zowel zal kosten als opleveren ? Dan kan je best contact opnemen met aannemers en isolatiebedrijven.

Vul hiervoor zeker ons formulier in om vrijblijvende offertes te vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wens je te isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.