Isolatiepremies

Isolatiepremies: steun van de netbeheerder

De overheid en netbeheerder moedigen renovaties met isolatie sterk aan. Je haalt er namelijk niet alleen zelf voordeel uit, maar ook het milieu profiteert ervan mee. Hoe minder energie verbruikt wordt, hoe beter. Wij goten de voornaamste isolatiepremies in een handig overzicht. Bij de netbeheerder kan je terecht voor een:

  1. Premie voor dakisolatie: De netbeheerder deelt 4 euro per m² uit als je het door een aannemer laat doen.
  2. Premie voor isolatie van een muur langs de buitenzijde: Als je aan de voorwaarden voldoet, kan je tot 15 euro per m² ontvangen.
  3. Premie voor isolatie van een muur langs de binnenzijde: De premie bedraagt eveneens 15 euro per m²
  4. Premie voor spouwmuurisolatie: Krijg tot 5 euro per m² terug van de netbeheerder.
  5. Premie voor vloer- en kelderisolatie: Van de netbeheerder krijg je voor een dergelijke maatregel tot 6 euro per m² cadeau.

Isolatiepremies: steun van de overheid

Ook de nationale en lokale overheden stimuleren het plaatsen van isolatie met isolatiepremies. De premies zijn vaak gekoppeld aan andere renovatiewerken of hangen af van de gemeente waar je woont:

  1. Combinatiepremie voor gelijktijdige investering in raamvervanging en muurisolatie (door de netbeheerder): Krijg tot 15 euro per m² muurisolatie en tot 60 euro per m² raamvervanging terug.
  2. Totaalrenovatiebonus: Investeerde je in minstens drie energiebesparende maatregelen op korte tijd? Dan kan je tot 5000 euro terugbetaald krijgen.
  3. Premies van de gemeente of provincie: Raadpleeg de website van je gemeente of provincie om te weten te komen of je in aanmerking komt voor een isolatiepremie (of twee).
  4. Renovatiepremie (van de Vlaamse overheid): Krijg 20% tot 30% van de facturen terug.

Alle artikels over isolatiepremies op Help-ik-isoleer

Je woning goed isoleren is van groot belang voor je portemonnee en voor het milieu. Essentieel is een slimme buitenmuurisolatie.

Verder lezen

Hoewel duurzaam renoveren steeds meer aangemoedigd worden, ging vorig jaar het aantal aanvragen voor isolatiepremies met 9% omlaag? Waaraan is deze daling te wijten?

Verder lezen

Isolatiepremie aanvragen: hoe? Wie slim wil renoveren, start met isoleren. De overheid noemt het BENoveren, maar wij willen het vooral over de financiële voordelen hebben. Netbeheerder Fluvius deelt immers mooie isolatiepremies uit aan iedereen die zijn woning (na-)isoleert. Ontdek hier hoe ook jij subsidies kunt opstrijken. Stap 1: Welke isolatiepremies zijn er? Je kunt uit…

Verder lezen

Nog meer besparen met de Totaalrenovatiebonus Naast de aparte premies bestaat sinds 1 januari 2017 de Totaalrenovatiebonus. Wie 3 of meer energiebesparende maatregelen binnen een periode van 5 jaar neemt, kan de premie aanvragen. De bonus is dus een extra stimulans van de Vlaamse overheid bovenop de bestaande premies. Hoe meer energiebesparende maatregelen u combineert,…

Verder lezen

Isolatiepremies: overzicht per type De netbeheerder deelt de belangrijkste isolatiepremies uit. Ze zijn opgedeeld in 5 categorieën: 1. Isolatiepremie voor dakisolatie 2. Spouwmuurisolatie: premie van de netbeheerder 3. Isolatiepremies voor buitenmuurisolatie 4. Premie voor vloer– of kelderisolatie 5. Beglazing: premie voor hoogrendementsglas Om voor eender welke premie in aanmerking te komen moet u aan een…

Verder lezen

Isolatiepremies in 2017: alle voordelen op een rijtje   De premies per investering en de Totaalrenovatiebonus worden allemaal door de netbeheerder uitgereikt, maar ook andere instanties stimuleren het isoleren van uw woning. Hieronder vindt u de belangrijkste isolatiepremies in 2017. 1. De Vlaamse renovatiepremie Isolatiewerken komen eigenlijk niet aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie, maar er…

Verder lezen