Je vloer isoleren doe je zo!

Koude voeten? Te hoge energiefactuur? Dan is je vloer isoleren een goed idee. Een vloer isoleren kan op twee manier: langs de bovenkant of de onderkant.

1. Vloer langs onder isoleren

Yes! Wie zijn vloer langs onder kan isoleren, moet niets openbreken. Dat bespaart je heel wat tijd, werk, geld en vuilnis. Hoe je het wel doet? Door isolatieplaten tegen het plafond van de kelder te plaatsen. Kies voor harde platen zoals PUR en PIR. Die materialen fungeren goed in vochtige ruimtes. Hoe dikker de isolatie, hoe beter. Zitten er leidingen in de weg? Dan kan je de open plekken opvullen met PUR-schuim.

Alle artikels over vloerisolatie op Help-ik-isoleer

Zoldervloerisolatie: materialen en prijzen

Door de vloer van je zolder te isoleren kan je heel wat geld besparen .Gemiddeld gaat tot 30% van de warmte door het dak verloren, dus hier kan je zeker je portemonnee een dienst mee bewijzen.

Lees artikel

Kelder-en vloerisolatie: premies en prijzen

Voor veel mensen lijkt vloerisolatie overbodig, maar schijn bedriegt. U verliest minstens 10 tot 15% van de warmte van uw huis via uw vloer. Nog belangrijker is het verhoogde comfort dat vloerisolatie biedt.

Lees artikel

2. Vloer langs boven isoleren

Geen kelder om te isoleren? Dan zal je de vloer zelf moeten uitbreken. Opgepast: dit is precisiewerk. Voor je het weet, heb je een leiding mee. Neem daarom een specialist bij de hand om je te begeleiden bij dit huzarenwerk. Je kan hetzelfde materiaal gebruiken als wanneer je je vloer langs onder kan isoleren. Houd er rekening mee dat de isolatielaag niet te hoog mag komen wanneer je de vloer langs boven moet isoleren. Anders loop je het gevaar dat je deuren niet meer kunnen openen.

  1. Leg een gewapende betonplaat van minstens 10 cm
  2. Plaats bouwfolie tegen vocht, gevolgd door isolatie
  3. Leg de leidingen voor verwarming en een chappe van 8 cm
  4. Afwerking met vloerbekleding

Vloerisolatie: valkuilen

Vergis je niet, ook wanneer je vloerverwarming legt, moet je je vloer isoleren. In dat geval is het zelfs extra belangrijk, anders verbruik je energie voor niets. Zorg er ook voor dat je isolatiemateriaal extra hard is, anders kan de vloer op termijn beginnen breken.

Meer isolatie-info op: