Logo Bobex
TAAL? NL / FR
Waarom isoleren - spotlight

Waarom isoleren? Beter vandaag dan morgen!

 

Waarom isoleren - spotlight
Isoleren brengt heel wat voordelen met zich mee.

In een periode van Turteltaksen en stijgende energieprijzen is isoleren belangrijker dan ooit. Met een geïsoleerd huis bespaart u vanaf dag één, waardoor u de investering binnen enkele jaren terugverdiend heeft. Maar isolatie houdt ook tal van andere voordelen in zoals een hogere levenskwaliteit en een woning die veel meer waard is.

Of het nu om akoestische of thermische isolatie gaat, isoleren is altijd een uitstekend idee. U twijfelt nog? Laat deze 4 redenen u van gedachten veranderen.

1. Isoleren, dat is in de toekomst investeren!

Investeren in isolatie is als een boom planten: eerst moet u er wat tijd en energie in steken, maar uiteindelijk plukt u er jarenlang de vruchten van. Door uw huis te isoleren moet u veel minder stoken om de temperatuur in uw woning op peil te houden. Dat voelt u in de portemonnee. Een geïsoleerd huis kan u jaarlijks honderden euro’s opleveren. Zo heeft u de investering binnen een paar jaar terugverdiend.

Waarom isoleren - investeren in de toekomst
Kiezen voor isolatie is investeren in de toekomst.

2. Oost west, isolatie best

In een geïsoleerd huis is het altijd fijn thuiskomen. Vloer-, muur- en/of dakisolatie zorgen ervoor dat de temperatuur binnenshuis constanter blijft. In de winter wordt de vrieskou buiten gehouden, terwijl de zomerse hitte het moeilijk heeft om uw huis binnen te dringen. Naast de aangename temperatuur geniet u ook van rust en stilte dankzij de akoestische eigenschappen van isolatie.

3. De waarde van jouw woning schiet omhoog…

Een geïsoleerd huis trekt veel meer potentiële kopers aan dan een ongeïsoleerd exemplaar. Aangezien de energiekosten in de toekomst alleen meer zullen stijgen, zal dit voordeel steeds belangrijker worden. Bovendien krijgt een volledig geïsoleerd huis een gunstig EPB-verslag, wat geen overbodige luxe is. Vanaf 2020 hanteert de Vlaamse regering namelijk veel strengere energienormen, waar elk huis in Vlaanderen aan moet voldoen. Voor informatie kunt u terecht op www.mijnbenovatie.be

Waarom isoleren - warmteverlies
Het warmteverlies van een niet-geïsoleerd huis is enorm.

4. … en ook Moeder Natuur pikt haar graantje mee!

Ten slotte profiteer je niet als enige van isolatie, ook Moeder Natuur en de toekomstige generaties vieren mee. Minder stoken betekent minder energieverspilling en minder broeikasgassen. Wilt u uw ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden, dan bestaat er ecologische isolatie. Men maakt dan gebruik van materialen als stro of gerecycleerd afval.[/column]

Schrijf een reactie:

*

Uw e-mailadres wordt vertrouwelijk behandeld.

Help ik isoleer
Assign a menu in the Right Menu options.