Offerte spouwmuurisolatie aanvragen | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Op zoek naar een specialist voor een spouwmuurisolatie, maar geen idee waar te zoeken? In dit artikel geven we meer uitleg over het online aanvragen van offertes via ons offerteformulier en geven we enkele handige tips mee voor waar je op moet letten bij het kiezen van het ideale bedrijf voor jouw situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor spouwmuurisolatie

Een online offerte aanvragen voor spouwmuurisolatie biedt waardevolle informatie over kosten, voorwaarden en beschikbare aanbiedingen. Bovendien stelt het je in staat om al je vragen te stellen en een op maat gemaakt plan te ontvangen voor jouw situatie.

Maar hoe pak ik dat aan?

Om een online offerte aan te vragen voor spouwmuurisolatie, volg je deze eenvoudige stappen:

 1. Vul het offerteformulier zo gedetailleerd mogelijk in. Beschrijf nauwkeurig welke veranderingen je precies wilt aanbrengen aan je muren. 
 2. Nadat je het offerteformulier hebt ingevuld, verstuur je je aanvraag. Dit is kosteloos en vrijblijvend.
 3. Binnen korte tijd ontvang je offertes op maat van verschillende experts in jouw omgeving die gespecialiseerd zijn in spouwmuurisolatie. Deze offertes zullen informatie bevatten over de geschatte kosten, de gebruikte isolatiematerialen en eventuele voorwaarden.
 4. Vergelijk de ontvangen offertes zorgvuldig. Let niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de materialen, de garanties die worden geboden, de ervaring van het bedrijf en eventuele extra diensten.
 5. Kies het bedrijf dat het beste aansluit bij jouw behoeften en budget. Neem contact op met het gekozen bedrijf om verdere details te bespreken en een planning te maken voor de spouwmuurisolatie.
spouwmuurisolatie

Waarom offertes vergelijken? 

Het vergelijken van offertes voor spouwmuurisolatie is van groot belang om de beste uitkomst voor jouw isolatieproject te garanderen. Dit proces biedt verschillende voordelen.

Het stelt je in staat om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde kosten voor spouwmuurisolatie in jouw regio, waardoor je overbodige uitgaven kunt vermijden. Ook verschaffen offertes informatie over de gebruikte isolatiematerialen. Door ze te vergelijken, kun je verzekeren dat hoogwaardige materialen worden gebruikt die aansluiten bij jouw behoeften.

Elk bedrijf heeft bovendien een andere mate van ervaring en expertise. Door offertes te evalueren, kun je het bedrijf kiezen met de juiste kennis en ervaring voor een succesvol project. Let zeker ook op eventuele garanties en extra diensten.

Vergelijk prijzen en offertes

Wat kost spouwmuurisolatie?

De gemiddelde prijs voor spouwmuurisolatie ligt tussen € 15 en € 30 per vierkante meter (exclusief btw). Voor een gemiddelde halfopen woning van 107 m² komt dit neer op een totaal van € 1.605 tot € 3.210. De exacte prijs hangt voornamelijk af van de dikte van de spouw en het gekozen isolatiemateriaal.

Hieronder vind je een beknopt overzicht van de gemiddelde prijs per materiaal:

Soort spouwmuurisolatieGemiddelde prijs per m² (excl. btw)
Minerale wol€ 15 à € 20
EPS-parels€ 20 à € 25
PUR-schuim€ 25 à € 30

Premies en subsidies 2024

In 2024 zijn er verschillende premies en subsidies beschikbaar om de investering in spouwmuurisolatie aantrekkelijker te maken. Hier zijn enkele van de beschikbare spouwmuurisolatie premies:

 1. Mijn VerbouwPremie: deze premie stimuleert energiezuinige renovaties in Vlaanderen. Door te investeren in spouwmuurisolatie kom je mogelijk in aanmerking voor deze financiële ondersteuning.
 2. Totaalrenovatiebonus: als je meerdere energiebesparende maatregelen neemt, waaronder spouwmuurisolatie, kan je in aanmerking komen voor de Totaalrenovatiebonus. Deze bonus moedigt een grondige en efficiënte renovatie aan.
 3. EPC-labelpremie: een gunstiger Energieprestatiecertificaat (EPC) kan leiden tot een premie. Spouwmuurisolatie draagt bij aan een betere EPC-score en kan zo bijdragen aan deze premie.
 4. Verlaagd btw-tarief: voor woningen ouder dan 10 jaar geldt een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% voor renovatiewerken, waaronder spouwmuurisolatie.
 5. Huur- en isolatiepremie: voor huurwoningen die niet aan de minimale energienormen voldoen, kan een isolatiepremie worden aangevraagd. Door de spouwmuur te isoleren, kan de woning aan deze normen voldoen.
spouwmuurisolatie gebruiken voor na-isolatie

Hoeveel kan je besparen door spouwmuurisolatie in 2024?

Met spouwmuurisolatie kun je aanzienlijk besparen op je energiekosten. Gemiddeld kun je rekenen op een besparing van ongeveer € 2,5 à € 3 per vierkante meter spouwmuurisolatie per jaar. Hier is een overzicht van de geschatte jaarlijkse besparingen per type woning:

 • Vrijstaande woning (150 m²): besparing van € 375 à € 450 per jaar.
 • Halfopen bebouwing (100 m²): besparing van € 250 à € 300 per jaar.
 • Rijwoning (60 m²): besparing van € 150 à € 180 per jaar.
 • Appartement (25 m²): besparing van € 62 à € 75 per jaar.

Merk op dat dit gemiddelde schattingen zijn. De exacte besparing met spouwmuurisolatie hangt af van factoren zoals de dikte van je spouw en het type isolatiemateriaal. 

Vergelijk je graag prijsvoorstellen op maat?

Welke opties zijn er? 

Er zijn verschillende materialen beschikbaar voor spouwmuurisolatie, elk met hun eigen eigenschappen en voordelen. Hieronder worden drie veelgebruikte opties besproken:

Materialen voor spouwmuurisolatie

Glas- en steenwol

Glas- en steenwol zijn minerale isolatiematerialen die bekend staan om hun uitstekende thermische isolatie. Ze zijn vervaardigd uit gerecyclede glas- en steenvezels en bieden een goede bescherming tegen warmteverlies. Deze materialen zijn flexibel en kunnen goed worden aangepast aan verschillende spouwruimtes. Bovendien zijn ze relatief voordelig in vergelijking met andere isolatiematerialen.

EPS

EPS, ook wel bekend als piepschuim, is een lichtgewicht isolatiemateriaal met goede thermische eigenschappen. Het wordt veel gebruikt voor spouwmuurisolatie vanwege de eenvoudige installatie en hoge isolatiewaarde. EPS-panelen worden op maat gesneden en geplaatst tussen de spouwmuren, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat. Dit materiaal is duurzaam en biedt een efficiënte isolatie.

PUR

PUR is een isolatiemateriaal dat als schuim wordt aangebracht en vervolgens uitzet en uithardt. Hierdoor ontstaat een naadloze isolatielaag. PUR is geschikt voor moeilijk bereikbare plekken en kan ook worden gebruikt bij renovaties. Het biedt een zeer goede isolatie en helpt bij het minimaliseren van warmteverlies.

Waarom je voor spouwmuurisolatie zou kiezen

Voordelen

 • Direct merkbaar comfort: zodra je spouwmuurisolatie hebt laten aanbrengen, zal je dit meteen in huis ervaren. Vooral in oudere woningen uit de jaren zestig is het verschil opvallend. Kou en tocht zullen niet langer door de buitenmuren dringen. 
 • Aanzienlijke besparing op energiekosten: een ander positief effect dat veel mensen benoemen, is de aanzienlijk lagere energierekening. Bij koud weer zal het huis beter geïsoleerd zijn, waardoor er minder gestookt hoeft te worden. Reken op een terugverdientijd van ongeveer 1,5 tot 4 jaar. 
 • Snelle en minimale verstoring: het aanbrengen van spouwmuurisolatie is geen ingrijpende klus. Er is geen sloopwerk nodig, aangezien de isolatie eenvoudig via geboorde muuropeningen wordt geplaatst. 

Snel en gratis offertes vergelijken?

Werkwijze: hoe spouwmuurisolatie aanbrengen? 

 1. Zorg voor een goed toegankelijke muur: verplaats vuilnisbakken en verwijder plantenbakken van vensterbanken om veilige werkomstandigheden te garanderen.
 2. Inspecteer de spouwmuur grondig: controleer of de buitenmuur voldoet aan de voorwaarden voor spouwmuurisolatie, zoals onbeschadigd en dampdicht afgewerkt zijn. Gebruik een gehuurde endoscoop om de staat van de spouw te controleren op cementresten of puin.
 3. Breng boorgaten aan in de buitenmuur: boor gaten op de kruispunten van de voegen volgens een specifiek patroon, afhankelijk van het isolatiemateriaal en de voegdikte. Voorkom het boren op de hoogte van verdiepingsvloeren.
 4. Blaas het isolatiemateriaal in de spouw: gebruik een inblaasmachine om het isolatiemateriaal gelijkmatig van beneden naar boven in de spouw te blazen.
 5. Maak de boorgaten weer mooi dicht: sluit de geboorde gaten met dezelfde metselspecie als die van de voegen, zodat ze niet zichtbaar zijn.
spouwmuurisolatie nieuwbouw

Kan ik mijn bestaande spouwmuur na-isoleren?

Ja, je kan een reeds bestaande spouwmuur na-isoleren. Hier zijn echter enkele voorwaarden aan verbonden:

Waarop letten? Aandachtspunten

 1. De spouwmuur moet minimaal 5 cm breed zijn voor een optimaal resultaat. Als de spouw dunner is, kan er nog steeds geïsoleerd worden, maar dan is isolatiemateriaal met een hogere isolatiewaarde nodig.
 2. De spouwmuur mag niet vervuild zijn met bijvoorbeeld cementresten, omdat dit de goede spreiding van het isolatiemateriaal belemmert en vochtproblemen kan veroorzaken. Indien de spouw vervuild is, kan dit vaak voorafgaand aan de isolatie verwijderd worden.
 3. De gevel moet in goede staat zijn zonder barsten of andere schade, omdat beschadigingen vochtproblemen en aantasting van het isolatiemateriaal kunnen veroorzaken. Het is aanbevolen om eventuele schade aan de gevel voor of na de isolatie van de spouwmuur te laten herstellen.
 4. De gevel moet dampopen zijn en mag geen dampremmende laag hebben om vochtproblemen na isolatie te voorkomen. Als de gevel dampdicht is afgewerkt, moet er gekeken worden naar alternatieve methodes van muurisolatie.
 5. De gevel moet bestand zijn tegen slagregens. Als de gevel blootgesteld wordt aan slagregens en niet beschermd is, wordt het aanbevolen om de gevel te laten impregneren met een vochtwerend middel voor of na de isolatie van de spouwmuur. Hierdoor wordt vocht tegengehouden.

Welke andere soorten isolatie bestaan er in België? 

In België zijn er verschillende soorten isolatie beschikbaar om je huis energiezuiniger en comfortabeler te maken. Hier zijn enkele van de meest voorkomende isolatietypes:

Vloerisolatie

Vloerisolatie wordt geïnstalleerd onder de vloer van je woning. Dit helpt om warmteverlies naar de kruipruimte of de grond te verminderen en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur. Populaire materialen voor vloerisolatie zijn PUR-schuim, EPS-parels, en glaswol.

vloerisolatie met isolatiedekens

Dakisolatie

Dakisolatie is een essentiële maatregel om warmteverlies via het dak te voorkomen. Er zijn twee belangrijke soorten dakisolatie:

Schuin dak (hellend dak) isoleren

Materialen zoals glaswol, rotswol, en hardschuimisolatie worden vaak gebruikt voor deze toepassing.

Plat dak isoleren

Voor gebouwen met platte daken worden vaak materialen zoals XPS-isolatie, PIR-isolatie, of groendaksystemen gebruikt.

schuin dak isoleren langs de binnenzijde

Meer info nodig over spouwmuurisolatie? Raadpleeg specialisten in je buurt en vergelijk advies op maat!

Wil je meer gedetailleerde informatie over isolatie van een spouwmuur en persoonlijk advies ontvangen? Aarzel niet om in contact te komen met gespecialiseerde vakmensen bij jou in de buurt. Vergelijk hun expertise en ontvang advies op maat voor jouw specifieke situatie. 

Vraag prijzen en vergelijk gratis offertes door het bovenstaande offerteformulier in te vullen. Maak vandaag nog een stap richting een energiezuiniger en comfortabeler huis!

Vergelijk tot 5 gratis offertes