Offerte dakisolatie aanvragen | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Het aanvragen van een offerte is een eenvoudige en gratis manier om verschillende aanbiedingen te vergelijken en de beste keuze te maken voor jouw situatie. Via onderstaande form doe je dat heel eenvoudig en kom je in contact met isolatie-experten uit je buurt. Je vergelijkt eenvoudig prijzen en ontvangt advies op maat!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type dakisolatie wens je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor dakisolatie

Een online offerte aanvragen voor dakisolatie kan een waardevol inzicht bieden over de mogelijke kosten, de voorwaarden en verschillende beschikbare aanbiedingen. Bovendien stelt een offerte je in staat om jouw situatie en wensen aan experts voor te leggen en een advies op maat te ontvangen.

Maar hoe pak ik dat aan?

De eerste stap is heel eenvoudig. Je kunt bij ons een offerteformulier invullen waarin je zo gedetailleerd mogelijk beschrijft welke veranderingen je precies wilt aanbrengen aan je dak. Daarna ontvang je vrijblijvend en kosteloos offertes op maat van verschillende experts in jouw omgeving die gespecialiseerd zijn in isolatie. Vervolgens vergelijk je de offertes en kies je zelf het bedrijf uit dat je het meeste aanspreekt en dat de beste prijs en voorwaarden kan bieden.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Hoe offertes vergelijken?

Offertes vergelijken heeft vele voordelen. Door verschillende offertes te vergelijken krijg je een goed zicht op de mogelijkheden van jouw isolatieproject. Je krijgt meer inzicht in de manier van isoleren die de verschillende vakmannen voorstellen, maar ook in de materialen die ze kiezen.

Daarnaast vergelijk je ook eenvoudig de prijzen die de verschillende specialisten voorstellen en kan je de meest voordelige eruit kiezen. Om de offertes grondig te vergelijken, kijk je dus best naar de volgende factoren: 

  • het type woning dat geïsoleerd wordt.
  • de oppervlakte.
  • de techniek.
  • de materiaalkosten.

Bij sommige isolatie-experten zal de kostprijs namelijk berekend worden op basis van oppervlakte, terwijl dat bij anderen op basis van werkuren is. Door de offertes grondig te vergelijken, vind je het voordeligste tarief voor jou.

dakisolatie

Wat kost de gemiddelde dakisolatie? 

De prijs van dakisolatie is opgebouwd uit verschillende aspecten. Enerzijds is er de materiaalkost, maar daarnaast is er ook nog een arbeidskost en eventuele afwerkingskost. Die kunnen verschillen van situatie tot situatie, dus om een concrete prijsinschatting te krijgen, vraag je best offertes aan.

Alle prijzen op een rijtje 

Hieronder lijsten we alle prijzen voor de verschillende soorten dakisolatie! 

IsolatiemateriaalPrijs per m² (excl. btw & plaatsing)
Dekens van glaswol€ 10 – 20
Dekens van houtwol€ 20 – 25
Dekens van rotswol€ 20 – 35
EPS platen€ 10 – 20
PUR platen€ 20 – 25
PIR platen€ 25 – 30
Gespoten PUR€ 15 – 30
Gespoten glaswol€ 20 – 30
Papiervlokken (cellulose)€ 20 – 35

Dakisolatie premies 2024

Omdat je dak isoleren voor minder verbruik zorgt en dus een kleinere milieu-impact, deelt de Vlaamse regering subsidies uit aan wie zijn dak isoleert volgens de norm.

Via je belastingaangifte vorder je tot 30 procent van de gemaakte kosten voor dakisolatie terug tot maximaal 3.050 euro per dak.

Om recht te hebben op de premie is het wel belangrijk dat de werken zijn uitgevoerd door een erkende vakman. 

Er zijn nog andere financiële voordelen verbonden aan het isoleren van je dak. Via de netbeheerders kan je eveneens een premie aanvragen en in sommige gemeentes kan je ook bij de gemeente terecht voor een bijkomstige subsidie.

Verder biedt de Vlaamse regering ook nog een Verbeteringspremie aan voor woningen ouder dan 25 jaar. Aan deze premie zijn heel wat voorwaarden verbonden, maar een isolatiespecialist kan jou bijstaan om te bekijken of je hier recht op hebt.

Tot slot geldt er ook nog een btw-verlaging van 6 procent op werken aan een dak dat meer dan 10 jaar oud is en dat wordt uitgevoerd door een erkende vakman.

Wat is de goedkoopste dakisolatie?

De goedkoopste materialen om je dak mee te isoleren zijn platen gemaakt uit EPS en dekens van glaswol. Om een totaalbeeld te hebben, moet je echter niet alleen naar de prijs van het materiaal zelf kijken, maar ook naar de plaatsingskost.

PUR-schuim is duurder dan de twee eerder genoemde materialen, maar omdat schuim spuiten een vlotte techniek is, spaar je wel wat uit op arbeidskosten.

Vergelijk je graag prijsvoorstellen op maat?

Wat zijn mijn opties?

Hoe je je dak isoleert, hangt af van het soort dak dat je hebt. Of je een schuin of een plat dak hebt, heeft namelijk een grote invloed op de soorten dakisolatie die geplaatst kunnen worden. Daarnaast kan je kiezen of je de isolatie langs binnen of langs buiten aanbrengt. Hieronder bespreken we de opties!

Schuin dak isoleren 

Wanneer je een schuin dak hebt, is de isolatie langs binnen plaatsen een handige, goedkope en efficiënte optie. Plan je echter grote renovatiewerken of zet je een nieuwbouw? Dan kan het een goed idee zijn om de isolatie langs buiten te plaatsen. Die kost is wel groter, maar de isolatiegraad van je dak stijgt en je dakstructuur is mee beschermd!

schuin dak isoleren

Plat dak isoleren

Een plat dak isoleren ligt iets anders. Hier kan je kiezen tussen een warm, koud of omgekeerd dak. De keuze die je hier maakt, is eveneens afhankelijk van de vraag of je grote renovatiewerken plant of niet, en of het haalbaar is om de dakbedekking te verwijderen. Daarnaast moet je je ook afvragen of er op het plat dak gelopen moet kunnen worden of niet. 

omkeerdak isoleren

Waarom zou ik mijn dak isoleren?

Er zijn vele redenen om je dak te isoleren. De kosten die je erin steekt, haal je er binnen enkele jaren alweer uit. Welke voordelen dakisolatie kan hebben, lijsten we hieronder op!

Voordelen

Je dak isoleren is een verstandige beslissing en kent veel voordelen:

  • Enerzijds haal je er financieel voordeel uit. Door je dak te isoleren verlies je minder warmte langs het dak en moet je dus minder energie verbruiken om je woning warm te houden. Bovendien maak je aanspraak op premies van de Vlaamse regering.
  • Daarnaast heeft dakisolatie een positieve impact op het milieu.
  • Verder zorgt dakisolatie nog voor een aangenamer leefklimaat binnenshuis en een optimale vochtregulatie.
  • Tot slot kan dakisolatie die boven de dakstructuur wordt aangebracht, een zogenaamd warm dak, ervoor zorgen dat de dakstructuur langer meegaat en minder vatbaar is voor vocht- en schimmelproblemen.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Welke andere soorten isolatie bestaan er in België? 

Je dak isoleren is niet de enige manier om je woning energiezuinig te maken en te zorgen voor een aangenaam leefklimaat. Er bestaan nog heel wat andere soorten isolatie dan dakisolatie, die we hieronder overlopen!

Vloerisolatie

Net zoals bij dakisolatie, bestaan er meerdere opties voor vloerisolatie. Je kan de bovenkant van een vloer isoleren, maar ook het plafond van de ruimte eronder. Daarnaast zijn er ook vloeren waarin holtes zitten. Deze holtes kunnen dan opgevuld worden met isolatiemateriaal.

Een geïsoleerde vloer heeft niet alleen een positief effect op je energierekening, maar het draagt ook bij tot het comfort in je huis. Veel nieuwbouwwoningen zijn reeds voorzien van vloerisolatie, maar bij oudere huizen is dat niet altijd zo. Vraag offertes aan om te bekijken wat de beste optie is voor jou!

vloerisolatie met isolatiedekens

Muurisolatie 

Door je muren te isoleren gaat er veel minder warmte verloren. Daarnaast speelt muurisolatie een grote rol in de akoestische weerstand van je huis. Door muurisolatie te plaatsen kan je bijvoorbeeld straatlawaai eenvoudig buitenhouden. Er zijn verschillende opties, die we hieronder opsommen:

Buitenmuur isoleren

Een eerste optie om je muren te isoleren is door het isoleren van de buitenmuren. Deze optie is vooral handig wanneer je sowieso al een gevelrenovatie plant.

Het voordeel aan buitenmuurisolatie is dat het je gevel meteen een frisse uitstraling geeft. Er zijn dan ook verschillende afwerkingen beschikbaar zodat je dit kan afstemmen op jouw smaak.

Buitenmuur isolatie is echter niet voor iedereen een optie, omdat er ruimte moet zijn langs de buitenzijde van het huis om de isolatie aan te brengen. Raadpleeg specialisten om te weten wat jouw opties zijn en of er voldoende ruimte is rondom je huis.

buitenmuur isoleren

Binnenmuur isoleren

Wanneer de buitenmuur isoleren geen optie is, kan je kiezen om de binnenmuur te isoleren. Deze methode heeft als voordeel dat de werken veel minder ingrijpend zijn dan het isoleren van de buitenmuur.

Daartegenover staat dat je inboet op leefruimte omdat het isolatiemateriaal plaats in beslag neemt. Echter, met de meest recente, flinterdunne isolatiematerialen, die soms al voorzien zijn van een afwerking, is het verlies aan ruimte meestal beperkt.

binnenmuur isoleren

Spouwmuurisolatie

Een efficiënte manier om je muren te isoleren is door de spouwmuur op te vullen met isolatiemateriaal. De spouwmuur is een ruimte tussen de binnen- en buitenmuur waar eenvoudig isolatiemateriaal ingespoten kan worden.

Het is een efficiënte manier om je muren te isoleren en is niet zo duur. Om te weten of jouw spouw geschikt is voor spouwmuurisolatie, vraag je best advies aan specialisten.

Spouwmuur isoleren

Wil je jouw dak isoleren? Raadpleeg specialisten in je buurt en vergelijk gratis offertes

Goede isolatie kan een wereld van verschil maken op je energiefactuur. Een kwaliteitsvolle isolatie start met het aanvragen van offertes en dat kan je hier doen!

Door bovenstaande offerteformulier in te vullen kom je in contact met isolatiespecialisten in jouw buurt en ontvang je informatie over dakisolatie. Twijfel niet en vraag gratis en vrijblijvend tot 5 offertes aan.

Vergelijk isolatiespecialisten