Polyesterwol: prijs, toepassingen en voordelen

Polyesterwol is een veelzijdig materiaal dat veel wordt gebruikt in verschillende industrieën. Het kan worden gebruikt als isolatie, filter, brandvertragend materiaal en als interieurmateriaal. Polyesterwol is relatief goedkoop, duurzaam en eenvoudig te verwerken. In dit artikel kijken we naar de verschillende prijzen, toepassingen en voordelen van polyesterwol.

Graag op maat gemaakt advies? Contacteer hier een isolatiespecialist

Wat is polyesterwol?

Polyesterwol isolatie is een milieuvriendelijk en hypoallergeen isolatiemateriaal dat wordt vervaardigd uit gerecyclede polyestervezels.

Het combineert de voordelen van klassieke minerale isolatiematerialen met ecologische opties, zonder hun nadelen. Het biedt uitstekende thermische en geluidsisolatie, is brandveilig, waterafstotend, niet-toxisch en veroorzaakt geen irritaties.

Dit maakt polyesterwol isolatie ideaal voor renovatie- en nieuwbouwprojecten, waarbij het zowel energiebesparing als een lagere ecologische voetafdruk bevordert.

Polyesterwol

Eigenschappen

Polyesterwol is een veelzijdig isolatiemateriaal met diverse voordelige eigenschappen. Het is gemaakt van gerecycleerde polyestervezels afkomstig van PET-flessen en biedt uitstekende geluidsabsorptie, brandvertragendheid, vormvastheid, goede thermische isolatie, vochtbestendigheid, huidvriendelijkheid, 100% recycleerbaarheid, resistentie tegen chemische stoffen, schimmels, en ongedierte, het vermogen om niet te verzakken, en het geeft geen vezels af.

Deze eigenschappen maken polyesterwol een aantrekkelijke keuze voor diverse isolatiebehoeften, met name op het gebied van geluidsisolatie, duurzaamheid en milieubewustzijn.

Tip: ideaal voor geluidsisolatie

Polyesterwol isolatie is een voortreffelijke oplossing voor geluidsisolatie. De opmerkelijke geluidsabsorptie-eigenschappen van polyesterwol stellen het in staat om effectief geluiden van buitenaf te blokkeren en interne geluidsoverlast te verminderen, waardoor het een ideale keuze is om een rustige en vredige leefomgeving te creëren.

Wat kost een polyesterwol isolatieplaat? [Prijs]

Polyesterwol isolatieplaten zijn een populaire keuze vanwege hun ecologische en geluidsisolerende eigenschappen. De prijzen variëren afhankelijk van de dikte en het formaat van de platen.

Hier zijn enkele gemiddelde prijzen per vierkante meter voor polyesterwol isolatie:

Type polyesterwolGemiddelde kostprijs (per m²)
40mm (600×600)Ongeveer 7 euro
50mm (600×600)Ongeveer 8,75 euro

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen exclusief btw zijn en alleen betrekking hebben op de aankoop van het isolatiemateriaal zelf.

De totale kosten kunnen variëren, afhankelijk van de dikte, het oppervlak dat moet worden geïsoleerd en eventuele installatiekosten. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Goedkoopste optie: je kunt kiezen voor een polyesterwolplaat van 20 mm, die ongeveer 6 euro per vierkante meter kost, exclusief btw en installatiekosten.
  • Gemiddelde optie: voor een plaat van 40 mm betaal je ongeveer 7 euro per vierkante meter, plus eventueel 3,50 euro per vierkante meter voor installatiekosten. Als je zelf kunt installeren, kun je arbeidskosten besparen.
  • Duurste optie: als je kiest voor gemeleerde polyesterwol met een dikte van 100 mm voor hoogwaardige geluidsisolatie, betaal je gemiddeld ongeveer 35 euro per vierkante meter, exclusief btw. Installatiekosten zijn hier niet bij inbegrepen.

Vergelijk je graag prijsvoorstellen op maat?

Toepassingen van polyesterwol

Polyesterwol isolatie is een veelzijdig isolatiemateriaal dat geschikt is voor diverse isolatieklussen in huis. Het biedt uitstekende isolatie voor plafonds, muren, vloeren, gevels en daken, waardoor het een flexibele keuze is voor uiteenlopende isolatiebehoeften.

Rollen of platen

Polyesterwol isolatie is verkrijgbaar in twee handige vormen: samengedrukte rollen en isolatieplaten. Beide varianten kunnen eenvoudig op maat worden gesneden, waardoor ze geschikt zijn voor installatie in moeilijk bereikbare of beperkte ruimtes.

Samengedrukte rollen

De samengedrukte rollen polyesterwol isolatie zijn compact opgerold, maar bij installatie herstellen ze zich naar hun oorspronkelijke dikte.

Deze rollen kunnen worden gebruikt voor zowel akoestische als thermische isolatie. Het installatieproces is eenvoudig en toegankelijk, zelfs voor beginnende klussers, waardoor het een gebruiksvriendelijke optie is voor isolatieprojecten.

Waarom voor polyesterwol kiezen? [Voordelen]

Polyesterwol isolatie biedt een reeks indrukwekkende voordelen die het tot een uitstekende keuze maken voor isolatiebehoeften.

Allereerst bevat het geen schadelijke vezels, wat betekent dat het veilig is om mee te werken en geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt.

Deze isolatie heeft een dubbele werking, doordat het zowel geschikt is voor warmte-isolatie als voor akoestische isolatie, waardoor het een veelzijdige optie is voor diverse toepassingen.

Een van de grootste troeven van polyesterwol is zijn duurzaamheid. Het wordt geproduceerd met een lage impact op het milieu, vaak met gerecyclede materialen, wat bijdraagt aan milieubewustzijn. Bovendien is polyesterwol een brandwerend isolatiemateriaal, wat de veiligheid in gebouwen bevordert.

Het gebruiksgemak van polyesterwol is opmerkelijk. Het is eenvoudig te verwerken en te plaatsen, waardoor zowel professionele installateurs als doe-het-zelvers er goed mee kunnen werken.

Deze isolatie is beschikbaar in verschillende diktes, waardoor het kan worden aangepast aan specifieke isolatiebehoeften.

Bovendien is polyesterwol niet gevoelig voor vocht of schimmels, wat ervoor zorgt dat de isolerende eigenschappen behouden blijven in vochtige omstandigheden.

Kortom, polyesterwol isolatie biedt een complete en doeltreffende oplossing voor isolatieprojecten, met het oog op veiligheid, duurzaamheid en prestatie.

Polyesterwol gebruiken als isolatiemateriaal

Kan je polyesterwol zelf snijden?

Ja, polyesterwol is aanpasbaar en kan op maat worden gesneden. Binnen de maximale afmeting van 120 x 100 cm kunnen leveranciers het voor jou op maat snijden, hoewel er mogelijk extra kosten in rekening worden gebracht bij grote aantallen.

Bovendien is het ook mogelijk om polyesterwol zelf op maat te snijden met behulp van een scherp brood- of keramisch mes, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen en installaties op maat.

Ook interessant voor jou:

Wens je extra info of advies op maat? Vul het formulier in en vergelijk gratis prijsvoorstellen

Wil je meer informatie over polyesterwol isolatie of persoonlijk advies voor jouw isolatieproject? Vul het onderstaande formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend offertes en deskundig advies over polyesterwol en isolatie-installatie.

Dit stelt je in staat om jezelf nog beter te informeren, prijzen te vergelijken en de beste oplossing te vinden die past bij jouw specifieke situatie. We helpen je graag bij het nemen van de juiste beslissing voor jouw isolatiebehoeften.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wens je te isoleren?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.