Offerte buitenmuurisolatie aanvragen | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Wil je een offerte voor buitenmuurisolatie aanvragen? Buitenmuurisolatie is een populaire manier om energie te besparen en de levensduur van je woning te verlengen. Door offertes van verschillende bedrijven te vergelijken, kun je de beste prijs vinden voor jouw buitenmuurisolatie. Neem vandaag nog de eerste stap naar een energiezuiniger huis en vraag offertes voor buitenmuurisolatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke muuroppervlakte dient geïsoleerd te worden?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor buitenmuurisolatie

Een online offerte aanvragen voor buitenmuurisolatie kan je waardevolle informatie verschaffen over de mogelijke kosten, de voorwaarden en verschillende beschikbare aanbiedingen.

Vraag hier advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Maar hoe pak ik dat aan?

Om te beginnen vul je ons offerteformulier in. Beschrijf in detail welke veranderingen je aan je woning wilt aanbrengen met betrekking tot buitenmuurisolatie. Wij zullen dan kosteloos en vrijblijvend offertes op maat verstrekken van verschillende lokale experts op dit gebied. Je hebt de vrijheid om het bedrijf te kiezen dat het beste bij je past en de meest aantrekkelijke prijs en voorwaarden biedt.

offerte buitenmuurisolatie aanvragen

Waarom buitengevelisolatie offertes vergelijken? 

Het vergelijken van offertes voor buitengevelisolatie is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste zijn er verschillende manieren om je huis te isoleren en elk project kan unieke vereisten hebben, zoals dakisolatie, muurisolatie of geluidsisolatie.

Door offertes te vergelijken krijg je een duidelijk overzicht van de beschikbare opties en welke isolatiespecialisten welke diensten aanbieden, zodat je kunt bepalen welke het beste bij je behoeften past.

Een van de belangrijkste overwegingen bij het vergelijken van offertes is de prijs. De kosten van isolatie kunnen sterk variëren van vakman tot vakman. Verschillende factoren beïnvloeden het prijsvoorstel, waaronder het te isoleren oppervlak, het type woning, de arbeidskosten, de materiaalkeuze en de btw.

Deze factoren worden door elk bedrijf anders geïnterpreteerd, wat kan leiden tot aanzienlijke prijsverschillen. Door offertes te vergelijken, kun je het voordeligste tarief vinden dat binnen je budget past.

Het vergelijken van offertes voor buitengevelisolatie kan ook inzicht geven in de kwaliteit van het werk en de gebruikte materialen. Je kunt te weten komen welke isolatiespecialisten ervaring hebben en welke producten ze aanbevelen. Je kunt ook aanvullende informatie verzamelen, zoals garantievoorwaarden en de planning van het project, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Hoeveel kost het om een buitenmuur te isoleren?

Hier is een schematisch overzicht van de richtprijzen voor het isoleren van een buitenmuur aan de buitenzijde, inclusief btw en plaatsing:

GevelafwerkingRichtprijs per m²
CrepiVanaf € 100 per m²
SteenstripsVanaf € 150 per m²
HoutVanaf € 120 per m²
GevelpanelenVanaf € 100 per m²
Nieuwe muur (met isolatie)Vanaf € 150 per m²

Merk op dat deze prijzen slechts richtprijzen zijn en dat de daadwerkelijke kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de specifieke kenmerken van jouw project en de keuze van de isolatiespecialist. Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen bij meerdere vakmensen. Zo ontvang je een nauwkeurige prijsopgave en vind je de beste prijs-kwaliteitverhouding voor jouw buitenmuurisolatie.

Premies 2024

In 2024 zijn er verschillende premies en subsidies beschikbaar voor buitenmuurisolatie in het Vlaams Gewest. Hier is een beknopt overzicht:

Bestaande woning

  • Mijn VerbouwPremie: deze premie is beschikbaar sinds 1 juli 2022 en combineert de energiepremies van netbeheerder Fluvius en de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen. Het is bedoeld voor woningen in het Vlaams Gewest met een slechte energieprestatie. De premie kan om de 5 jaar worden aangevraagd en varieert afhankelijk van jouw inkomenscategorie en het type uitgevoerde energiebesparende maatregelen.

Nieuwbouw

  • E-peilpremie: voor nieuwbouwwoningen is er vaak een E-peilpremie beschikbaar. Het bedrag kan variëren op basis van het behaalde E-peil, dat de energie-efficiëntie van de woning weergeeft. Hoe lager het E-peil, hoe hoger de premie.
  • BEN (Bijna-Energie-Neutraal) subsidie: als je nieuwbouwproject voldoet aan de BEN-normen, kom je mogelijk in aanmerking voor specifieke subsidies gericht op energiezuinige woningen.

Vergelijk je graag prijsvoorstellen op maat?

Welke opties zijn er? 

Tegenwoordig zijn er vele manieren om buitenmuurisolatie te realiseren. We zullen de meest voorkomende opties bespreken, maar er zijn ook andere methoden beschikbaar in België.

Crepi 

Crepi, ook bekend als gevelbepleistering, is een veelgebruikte keuze voor buitenmuurisolatie. Bij deze methode wordt isolatiemateriaal op de buitenmuur aangebracht, gevolgd door een pleisterlaag. Crepi biedt een strakke en naadloze afwerking.

Steenstrips

Gevelisolatie met steenstrips combineert de esthetiek van bakstenen met de voordelen van gevelbepleistering. Het omvat het plaatsen van isolatiepanelen op de buitenmuur, gevolgd door steenstrips die het uiterlijk van traditionele bakstenen nabootsen.

Baksteen

Een nieuwe buitenmuur in bakstenen plaatsen is een grondige renovatieoptie. Deze methode vereist meestal het plaatsen van extra fundering en het verwijderen van de oude buitenmuur. Het wordt vooral gebruikt bij ingrijpende renovaties.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding met isolatie is ideaal voor wie een natuurlijke en warme uitstraling wil creëren. Eerst worden isolatieplaten op de buitenmuur bevestigd, gevolgd door verticale houten latten waarop de bekleding wordt aangebracht.

Kunststofplaten

Gevelpanelen zoals sidings, aluminium panelen en kunststofplaten bieden strakke en moderne opties voor gevelafwerking. Deze panelen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, formaten en vormen, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende architecturale stijlen. Ze kunnen ook zelf worden geplaatst en zijn eenvoudig te bewerken.

Vraag hier gratis offertes aan

Gevelisolatie is zijn centen meer dan waard

Het isoleren van de buitenmuren van je woning biedt tal van voordelen, waardoor het een investering is die zichzelf ruimschoots terugverdient. Hieronder worden de voordelen van buitenmuurisolatie besproken.

Voordelen

  • Energiebesparing: buitenmuurisolatie helpt je aanzienlijk te besparen op je energierekening door de warmte beter binnen te houden, waardoor je minder hoeft te stoken.
  • Korte terugverdientijd: de investeringskosten van buitenmuurisolatie kunnen meestal binnen 5 tot 7 jaar worden terugverdiend door de besparingen op energiekosten.
  • Financiële steun: de Vlaamse overheid biedt subsidies en premies aan voor buitenmuurisolatie, waardoor de kosten lager uitvallen.
  • Verlaagd btw-tarief: woningen ouder dan 10 jaar profiteren van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21% bij renovaties.
  • Voldoen aan EPB-wetgeving: buitenmuurisolatie helpt om te voldoen aan de EPB-wetgeving, die streeft naar energiezuinig bouwen en verbouwen.
  • Milieuvriendelijk: minder energieverbruik betekent minder uitstoot van fossiele brandstoffen, wat bijdraagt aan een schoner milieu, vooral als natuurlijke isolatiematerialen worden gebruikt.
  • Meerwaarde voor je woning: goed uitgevoerde buitenmuurisolatie verhoogt de waarde van je woning en maakt deze aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Werkwijze: hoe buitengevel isoleren?

De procedure voor het isoleren van buitenmuren, volgt over het algemeen een eenvoudig principe. In deze aanpak blijft de bestaande buitenmuur ongewijzigd, maar er wordt een houten regelwerk op aangebracht. Dit regelwerk fungeert als een soort frame waarin isolatiemateriaal wordt geplaatst.

Zodra de isolatie op zijn plaats zit, wordt de muur voorzien van een nieuwe gevelbekleding naar keuze. Het bepleisteren van de gevel is een veelvoorkomende optie voor de afwerking, maar er zijn ook andere mogelijkheden beschikbaar.

offerte buitenmuurisolatie aanvragen prijs

Welke andere soorten isolatie bestaan er in België? 

Naast buitenmuurisolatie zijn er verschillende andere vormen van isolatie in België die kunnen bijdragen aan een energiezuinige en comfortabele woning. Laten we enkele van deze isolatietypen bespreken:

Vloerisolatie

Vloerisolatie is van cruciaal belang om vocht en kou uit de kruipruimte te weren en zo het binnenklimaat te verbeteren en stookkosten te verlagen. Ongeïsoleerde vloeren kunnen oncomfortabel aanvoelen door kou en vocht dat uit de kruipruimte naar boven trekt.

Vloerisolatie kan ook tussen verdiepingen worden toegepast, bijvoorbeeld bij zoldervloerisolatie, om loopgeluiden te verminderen en de akoestiek in de woning te verbeteren.

zoldervloer isolatie dampscherm

Dakisolatie

Dakisolatie is essentieel omdat tot 30% van de warmte in een huis verloren kan gaan via het dak. Of het nu om een plat dak of een hellend dak gaat, het aanbrengen van dakisolatie houdt de warmte binnen en resulteert in een warme en comfortabele woning, terwijl het ook op energiekosten bespaart. Dakisolatie kan van binnenuit of van buitenaf worden aangebracht.

Hellend dak (schuin dak) isoleren

Bij hellende daken brengt men isolatie vaak van binnenuit aan, meestal via de zolder. Veelgebruikte isolatiematerialen zijn onder andere PIR, rotswol, glaswol, minerale wol en houtvezel. Na het plaatsen van de isolatie kan men de plafonds afwerken met gipsplaten. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van maatwerk-oplossingen voor een snelle en nette afwerking.

PUR isolatieplaten

Plat dak isoleren

Meestal worden er PIR-isolatieplaten gebruikt voor platte daken vanwege hun drukvastheid en hoge isolatiewaarde. Platdakisolatie kan zowel van buitenaf als van binnenuit worden geïnstalleerd. Bij isolatie van buitenaf bevindt de isolatie zich direct onder de dakbedekking, terwijl bij isolatie van binnenuit de isolatie aan de onderkant van het platte dak wordt geplaatst.

Beide methoden hebben hun voordelen en worden vaak gekozen op basis van de specifieke situatie.

omkeerdak isoleren

Wil je jouw buitenmuren isoleren? Raadpleeg specialisten in je buurt en ontvang gratis offertes op maat! 

Investeer in de isolatie van je gevel en geniet van een energiezuinige, comfortabele woning. Door samen te werken met ervaren vakmensen kun je de juiste isolatieoplossing vinden die aan jouw specifieke behoeften voldoet. Bespaar op energiekosten, verhoog de waarde van je huis en draag bij aan een duurzamere toekomst.

Aarzel niet om contact op te nemen met professionals in je regio om te ontdekken hoe gevelisolatie jou kan helpen. Ontvang nu gratis en vrijblijvend offertes!

Contacteer specialisten en ontvang gratis offertes