Buitenmuur isoleren: mogelijkheden en afwerkingen

Wanneer je beslist van je buitenmuur te isoleren, sla je twee vliegen in één klap. Enerzijds bespaar je dankzij de isolatie heel wat euro’s op je energiefactuur, anderzijds wordt je gevel in een nieuw jasje gestoken.

Het isoleren van de buitenmuur is een goed alternatief wanneer er geen spouwmuur voorhanden is. De gevel kan met verschillende materialen afgewerkt worden:

  • Bepleistering of crepi
  • Steenstrips
  • Nieuwe gemetselde buitenmuur
  • Hout
  • Panelen in aluminium, kunststof of metaal

Elk materiaal heeft zijn voor- en nadelen. Zo moet je bij het bouwen een nieuwe muur een extra fundering voorzien om het gewicht te kunnen dragen. Dat is bij steenstrips niet het geval. Steenstrips vormen om die reden een handig alternatief voor een nieuwe gemetselde buitenmuur.

Alle artikels over buitenmuurisolatie op Help-ik-isoleer

Premie isolatie buitenmuur

Buitenmuurisolatie: voordelen en prijzen

Naast een nieuwe uitstraling geven geïsoleerde buitenmuren uw huis ook een comfortabel én milieuvriendelijk karakter.

Lees artikel
Buitenmuurisolatie: wat zijn de voordelen?

Buitenmuurisolatie premies: wat zijn de voowaarden?

Buitenmuurisolatie is essentieel. Dat begrepen ook de netbeheerders en de Vlaamse overheid. Ontdek alle premies.

Lees artikel

De prijs die je betaalt om je buitenmuur te isoleren varieert afhankelijk van het materiaal dat je verkiest. Zo kunnen hout en metaal heel duur uitvallen, terwijl dat met bepleistering minder het geval is. Gelukkig kan je tot 15 euro per vierkante meter premie ontvangen van de netbeheerder als je aan de voorwaarden voldoet.

Raadpleeg een vakman om tochtgaten te voorkomen, maar houd toch rekening met voldoende ventilatie. Daar is de luchtkwaliteit binnenshuis namelijk sterk van afhankelijk. Het zou stom zijn om de hele tijd het raam open te moeten zetten voor verluchting en zo kostbare warmte te verliezen. Je hebt immers net je buitenmuur geïsoleerd om geen warmte meer te verliezen.

Vraag een offerte aan via onze dienst en vergelijk de prijzen van de specialisten in jouw buurt.

Meer isolatie-info op: