Offerte vloerisolatie aanvragen | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Als je isolatiewerken laat uitvoeren, is het altijd een goed idee om verschillende prijsoffertes aan te vragen en te vergelijken met elkaar. Zo kan je een geïnformeerde keuze maken en een bedrijf kiezen dat volledig bij jouw wensen en budget aansluit.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welke type isolatie wens je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor vloerisolatie 

Als je graag offertes wil aanvragen voor vloerisolatie ben je hier aan het juiste adres! 

Aan de hand van verschillende online offertes kan je alle nodige informatie verkrijgen en de prijzen van de offertes vergelijken met elkaar. 

Ook geven offertes de voorwaarden en mogelijke aanbiedingen weer. Na het ontvangen van de offertes kan je ook meteen bijkomende vragen stellen en een op maat gemaakt plan ontvangen voor jouw specifieke vloer.

verschillende vloerisolatie offertes en aannemers vergelijken

Maar hoe pak ik dat aan?

De eerste stap is simpelweg om het offerteformulier in te vullen. We raden aan om je situatie gedetailleerd neer te pennen en te benadrukken welke veranderingen je graag wil aanbrengen aan je vloer(en).

Vervolgens bezorgen wij vrijblijvend en gratis offertes van vakmannen in jouw buurt die aan jouw beschrijving voldoen. 

De keuze blijft aan jou om een bedrijf uit te kiezen dat je het meeste aanspreekt op vlak van prijzen en voorwaarden. Je bent dus niet verplicht om voor iemand te kiezen. 

Vergelijk isolatiespecialisten

Hoe offertes vergelijken?

Het is altijd belangrijk om verschillende offertes met elkaar te vergelijken zodat je een beslissing kan nemen die binnen jouw budget en wensen past. 

Als je een offerte hebt ontvangen, bekijk je als eerste stap grondig de inhoud. Het is noodzakelijk dat de offerte volledig afgestemd is op jouw situatie. Vergelijk hiervoor het gekozen isolatiemateriaal, de isolatiedikte- en methode en adviezen tussen verschillende offertes.

Ga ook na of de prijsofferte binnen jouw budget past, je recht hebt op een garantie en of er nog bijkomende kosten zijn.

Indien er inderdaad nog bijkomende kosten zijn, moet je deze aan de offerteprijs toevoegen. Zijn er bijvoorbeeld service- of materiaalkosten? Maak zeker een overzicht om een duidelijk beeld over de werken te krijgen.

Na een totaalbeeld van de offerte is de laatste stap om goed naar de kleine lettertjes te kijken. 

Regelt de vakman bijvoorbeeld zelf de administratieve taken? Staat de prijs vast en/of zijn er annulatiekosten? Wat zijn de voorgestelde uitvoeringstermijnen en hoe kan je wachttijden voorkomen?

Pas wanneer alles duidelijk is en aan jouw wensen voldoet, kan je de beslissing nemen om de offerte te accepteren en voor verder advies te vragen. 

vloerisolatie offerte aanvragen

Wat kost het om de vloer te laten isoleren? [Prijs per m2]

De gemiddelde prijs voor vloerisolatie is € 15 tot € 50 per m2 (inclusief plaatsing en excl. btw). 

Het verschil in prijs is voornamelijk afhankelijk van het isolatiemateriaal waar je voor kiest. Hier geven we een tabel weer om de verschillen per materiaal duidelijk te maken: 

Type isolatiemateriaalGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Vloerisolatieplaten€ 15 – € 25
Gespoten PUR€ 20 – € 35
Isolatiechape€ 30 – € 35
Isolatiedekens vloer€ 20 – € 35
Inblaasisolatie vloer€ 20 – € 40
Isolatiekorrels en -schelpen vloer€ 25 – € 35

Vergelijk je graag prijsvoorstellen op maat?

Prijsbepalende factoren 

De prijs is afhankelijk van verschillende factoren:

 • Isolatiemateriaal: het gekozen materiaal is een van de belangrijkste prijsfactoren. Het is goedkoper om te isoleren met EPS-platen dan met inblaasisolatie.
 • Isolatiedikte: hoe dikker de isolatielaag, hoe meer materiaal je gebruikt en hoe hoger de prijs zal liggen.
 • Isolatiemethode: de (nieuwe) vloerbedekking langs onder isoleren is goedkoper dan de vloer langs boven isoleren.
 • Moeilijkheidsgraad van de werken: een moeilijk te bereiken ruimte of een ruimte met onregelmatige afmetingen gaat meer kosten dan open ruimtes met rechte afmetingen.
 • Oppervlakte: hoe groter de oppervlakte van de vloer, hoe hoger je prijs gaat zijn. Toch is het de moeite waard om na te vragen of de vakman net een lagere prijs per m2 aanrekent. 
 • Voorbereidende werken: in sommige gevallen kan het nodig zijn dat er voorbereidende werken plaatsvinden zoals een vloer die uitgebroken moet worden. Dit brengt extra kosten met zich mee.

Tot slot bestaan er ook verschillende premies om de prijs van je vloerisolatie te drukken. Deze leggen we hieronder even uit.

houten vloer isoleren

Premies 2024

Er bestaan vier verschillende manieren om de kosten van je vloerisolatie te verlagen. We leggen de voorwaarden voor elke tegemoetkoming uit:

Mijn VerbouwPremie

De Mijn VerbouwPremie is een overheidspremie die je kan aanvragen wanneer je de isolatiewerken laat uitvoeren door een vakman.

Het premiebedrag hangt af van je gezinsinkomen en -samenstelling alsook van het type woning (residentieel of niet).

Totaalrenovatiebonus

Wanneer je vloerisolatie combineert met twee of meer energiebesparende maatregelen heb je bovendien ook recht op de Totaalrenovatiebonus bovenop de premies van de netbeheerder.

De eindfactuur van de eerste investering moet wel tussen 1 januari 2017 en 31 december 2020 liggen. Indien de einddatum van je eerste investering pas vanaf 2021 is, moet je kiezen voor de EPC-labelpremie.

EPC-labelpremie

Als je meerdere energiebesparende renovatiewerken laat uitvoeren en de einddatum van je factuur vanaf 2021 is, kom je in aanmerking voor de EPC-labelpremie.

Je moet hiervoor een EPC-attest voor en na de renovaties kunnen voorleggen om aan te duiden dat de EPC-waarde van je woning of appartement verbeterd is.

De premiebedragen hangen af van het behaalde EPC label na de renovaties.

Verlaagd btw-tarief

Indien je de werken laat uitvoeren door een vakman, je woning ouder is dan tien jaar en de woning voor minder dan 50% gebruikt wordt voor beroepsdoeleinden, kan je beroep doen op een verlaagd btw-tarief van 6 i.p.v. 12%.

isolatiepremie aanvragen

Wat is de goedkoopste vloerisolatie?

De goedkoopste vloerisolatie hangt niet enkel af van de prijs. Je zou in eerste instantie misschien denken aan bijvoorbeeld EPS platen, maar deze zijn niet geschikt voor de isolatie van een houten tussenvloer.

De goedkoopste isolatie is daarom degene met het juiste isolatiemateriaal voor jouw situatie. Een investering in vloerisolatie verdien je dankzij de lagere energierekening relatief snel terug. 

Verder kan je ook offertes met elkaar vergelijken en een isolatiespecialist kiezen die bij jouw budget aansluit.

Welke dikte moet vloerisolatie hebben voor premies? 

Als je in aanmerking wil komen voor een premie vloerisolatie, heb je een Rc-waarde van minstens 2 m² K/W nodig. De Rc-waarde geeft de isolatiewaarde van een volledige constructie weer. 

dikte isolatiemateriaal

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat zijn mijn opties? 

Met vloerisolatie heb je een hele reeks aan mogelijkheden. Hier leggen we de verschillende eigenschappen en installatiemethoden uit van de meest voorkomende isolatiematerialen. 

Vloerisolatie platen of EPS-platen 

Vloerisolatieplaten of EPS-platen bestaan uit polystyreen en zijn één van de beste materialen door hun hoge isolatiewaarde.

Ze zijn eenvoudig te installeren op een effen ondergrond en zijn drukbestendig om te voorkomen dat je vloer inzakt of scheurt.

PUR spuitisolatie

PUR spuitisolatie heeft dan weer de beste lambda-waarde. Dit komt door de uitstekende afdichting die elke naad en opening gemakkelijk sluit. 

PUR spuitisolatie is iets duurder aangezien je deze niet zelf kan spuiten, maar je hebt meer speling op vlak van isolatiedikte en de plaatsing gebeurt heel snel. 

Isolatiedekens vloer

Isolatiedekens zijn een heel licht en flexibel materiaal waardoor ze op vlakke en oneffen ondergronden kunnen worden geplaatst. Ze zijn meestal gemaakt van minerale wol zoals rotswol of glaswol en worden voornamelijk gebruikt om een houten vloer te isoleren.

Vergelijk prijzen en offertes

Isolerende chape

Isolerende chape is ook gekend als isolatiebeton, omdat het isolatiemateriaal combineert met een cementsamenstelling.

Het isolatiemateriaal bestaat uit polystyreenkorrels met een diameter van 2 tot 6 mm. 

Isolerende chape moet altijd gecombineerd worden met een andere vorm van isolatie om een goede isolatiewaarde te verkrijgen.

Ingeblazen isolatie vloer

Inblaasisolatie wordt voornamelijk gebruikt om holle en moeilijk te bereiken ruimtes te isoleren, zoals houten tussenvloeren of zoldervloeren.

Het bestaat meestal uit gespoten glaswol of cellulose en biedt thermische en akoestische isolatie aan je vloer. Bovendien is inblaasisolatie ook brandwerend.

Isolatiekorrels en -schelpen vloer

Vloerisolatiekorrels en schelpen zijn een uitstekende keuze om lage kruipruimtes te isoleren. Ze worden toegepast als bodemisolatie om het grondwater in de kruipruimte tegen te gaan. Het plafond van de kruipruimte ligt soms heel dicht bij de vloer. 

In vergelijking met de andere isolatiematerialen hebben isolatiekorrels en -schelpen een lager rendement en worden ze niet beschouwd als een volwaardige vorm van vloerisolatie. 

Meer weten? Vraag advies en prijzen

Hoe mijn vloer isoleren? [Stappenplan]

Indien je handig bent, kan je overwegen om zelf je vloer te isoleren.

Let wel op dat je hierdoor geen beroep meer kan doen op de verschillende premies en andere fiscale voordelen. Ook moet je zeker zijn dat je het wettelijke minimum op thermische isolatie respecteert.

Hier geven we een stappenplan weer om zelf-installatie zo eenvoudig mogelijk te houden: 

 • Plaatsing van vloer met isolatielaag: plaats je bedekking met een isolatielaag binnenin om twee vliegen in één klap te slaan.
 • Gebruik panelen: panelen uit polystyreen, polyurethaan of minerale wol zijn gemakkelijk om te gebruiken en te installeren. De hoeken en randen kunnen wel moeilijker zijn om correct te bedekken en je moet opletten voor koudebruggen. 
 • Gebruik mortel: mortel is verkrijgbaar in een droge vorm van polystyreen, korrels, polyurethaan, cellenbeton of Argex beton. Je mengt dit met water en eventueel ook met cement.
 • Breng polyurethaanschuim aan: Dit schuim is iets duurder dan anderen, maar is heel effectief om te isoleren. Het lichte gewicht maakt het bovendien eenvoudig om te installeren en het is brandwerend.
vloerisolatie met isolatiedekens

Waarom zou ik mijn vloer isoleren?

Vloerisolatie is een cruciale stap voor thermische en akoestische isolatie in je woning. Je energiefactuur wordt opmerkelijk lager en je geniet van een hoger wooncomfort. Ook is de terugverdientijd van deze investering hierdoor relatief snel.

We sommen hier nog enkele andere voordelen op!

Voordelen

 1. Thermische isolatie: met vloerisolatie behoud je veel gemakkelijker de warmte in jouw huis. Je moet minder energie verbruiken in de winter en dit is zowel geld- als milieubesparend.
 2. Minder kans op vochtproblemen: wanneer je vloer niet geïsoleerd is, kan je te maken krijgen met een vochtige kruipruimte. Dit kan dan op zijn beurt uitlopen tot optrekkend vocht en vochtproblemen zoals schimmels. Met vloerisolatie kan je dit risico verkleinen of zelfs voorkomen en heb je een verbetering in de luchtkwaliteit.
 3. Hoger wooncomfort: heb je snel last van koude voeten? Dan is een geïsoleerde vloer je redder in nood, omdat het de instroom van koude lucht vanuit de kruipruimte vermindert. 
 4. Waardevermeerdering van je huis: een geïsoleerde vloer maakt je huis energie-efficiënter en dit is aantrekkelijk voor potentiële kopers als je ooit het huis zou willen verkopen.
 5. Akoestische isolatie: afhankelijk van het isolatiemateriaal, biedt vloerisolatie ook akoestische isolatie. Hierdoor heb je niet alleen een warmere, maar ook stillere woonomgeving.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Welke andere soorten isolatie bestaan er in België? 

Buiten vloerisolatie bestaat er ook dak- en muurisolatie.

De meeste isolatievormen worden bovendien met elkaar gecombineerd aangezien het geen zin heeft om de vloer te isoleren, terwijl bijna 30% van de warmte nog steeds via het dak verloren gaat.

Hier leggen we dak- en muurisolatie kort uit:

Dakisolatie 

Een dak kan 25% tot 30% van de warmte laten ontsnappen indien het niet geïsoleerd is. Het is daarom belangrijk om je schuin of plat dak ook te laten isoleren.

Schuin dak (hellend dak) isoleren

Schuine daken worden doorgaans van binnenuit geïsoleerd en via de zolder. De verschillende materialen voor deze isolatievorm zijn PIR, rotswol, glaswol, minerale wol en houtvezel.

Na het plaatsen van de isolatie kan je, indien gewenst, zelf de constructie afwerken met gipsplaten. 

Om een hellend dak langs buiten te isoleren, kiezen de meeste mensen voor PIR renovatieplaten. Deze platen zijn voorzien van drie tengels die eenvoudig en snel op het bestaande dakbeschot kunnen worden gemonteerd.

Plat dak isoleren

Voor de isolatie van platte daken wordt meestal gekozen voor PIR isolatieplaten.

PIR isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde, zijn drukvast en loopbaar wat handig is tijdens de montering van buitenaf. Tijdens de installatie worden de platen direct onder de dakbedekking geplaatst.

Als je liever vanbinnen isoleert, wordt de isolatie tegen de onderkant van het platte dak geïnstalleerd. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van rotswol, glaswol, minerale wol of houtvezelplaten. Het is ook aangeraden om een dampremmende folie te installeren. 

dakisolatie

Muurisolatie 

Zonder muurisolatie verlies je al gemakkelijk 20% aan warmte en heb je kans op vochtproblemen en geluidsoverlast. Hier geven we drie manieren weer om je muren te isoleren:

Binnenmuur isoleren

Je kan de buitenmuur van je woning van binnenuit isoleren via een voorzetwand. De spouw wordt met deze methode niet geïsoleerd, maar de muur kan zo wel vocht verdampen naar buiten toe.

De isolatielaag aan de binnenmuur zorgt voor thermische isolatie en verhoogt je wooncomfort opmerkelijk. 

Buitenmuur isoleren

Je kan de buitenmuur ook langs buiten isoleren. Dit is de meest effectieve methode, maar wordt lastiger bij na-isolatie.

Zo mogen ventilatieroosters in de gevel niet geblokkeerd worden, omdat dit de luchtcirculatie aan de binnenzijde van de gevel zou tegengaan. Dit kan op zijn beurt vocht doen ophopen en tot schimmels leiden.

Spouwmuurisolatie

Zeker bij nieuwe woningen wordt de spouwmuur altijd geïsoleerd. Hiervoor kan gekozen worden uit spouwmuurplaten van rotswol, glaswol, PIR en houtvezel. 

Spouwmuur isoleren

Wil je jouw vloeren isoleren? Raadpleeg specialisten in je buurt

Heb je interesse gekregen om je vloer te isoleren, maar ben je nog op zoek naar een erkende vakman in de buurt die aan jouw vraag kan beantwoorden? Geen nood! Vul snel het bovenstaande offerteformulier in en ontvang snel vrijblijvende en gratis offertes van een bedrijf naar keuze. 

Snel en gratis offertes vergelijken?