Offerte isolatie aanvragen | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Het aanvragen van een offerte voor isolatie is een goede manier om de kosten van jouw isolatiewerkzaamheden in kaart te brengen. Door offertes te vergelijken kun je een goed beeld krijgen van de verschillende opties en de kosten die hieraan verbonden zijn. Via onderstaand formulier kan je tot 5 offertes aanvragen bij verschillende isolatiebedrijven.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u te isoleren?
2*. Welke oppervlakte dient geïsoleerd te worden (schatting)?
3*. Wanneer wenst u de isolatiewerken te starten?
4. Welk type gebouw wenst u te isoleren?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor isolatie

Het aanvragen van een online isolatie-offerte is een waardevolle stap bij het overwegen van isolatie voor je huis of pand. Het geeft je inzicht in de kosten, de voorwaarden en beschikbare aanbiedingen.

Bovendien kun je al je vragen stellen en ontvang je een op maat gemaakt plan voor jouw situatie. Een offerte is essentieel om de juiste beslissingen te nemen en de voordelen van isolatie te maximaliseren.

Dus, aarzel niet om er een aan te vragen voor een comfortabelere en energiezuinigere toekomst.

Vraag advies en vergelijk tot 5 gratis offertes

Maar hoe pak ik dat aan?

Isolatieverbeteringen aan je huis aanbrengen is een belangrijke stap naar energie-efficiëntie en comfort. Het proces is eenvoudig:

Begin door ons offerteformulier in te vullen op onze website. Hier kun je gedetailleerd aangeven welke isolatiewerkzaamheden je in gedachten hebt voor je woning. 

Nadat we jouw aanvraag hebben ontvangen, stellen we gratis offertes op maat voor je samen. Deze offertes komen van ervaren isolatiespecialisten in jouw omgeving.

Zodra je de offertes hebt ontvangen, kun je ze vergelijken en het aanbod kiezen dat het beste bij jouw behoeften en budget past. 

Dat is het! Met deze stappen kun je eenvoudig aan de slag gaan met het verbeteren van de isolatie van je huis, voor een meer comfortabele en energiezuinige leefomgeving.

Offerte isolatie aanvragen

Waarom offertes vergelijken? 

Er zijn verschillende benaderingen om je huis te verbeteren op het gebied van isolatie, afhankelijk van je specifieke behoeften. Of je nu overweegt om je dak te isoleren, je gevel te isoleren, of als je last hebt van geluidsoverlast van buitenaf, er zijn diverse oplossingen beschikbaar om aan jouw wensen te voldoen.

Elke woning en situatie is uniek en verdient een individuele aanpak om de beste oplossing te vinden.

Het vergelijken van offertes is een verstandige stap om een duidelijk beeld te krijgen van je opties en om te ontdekken welke isolatiespecialisten beschikbaar zijn om je te helpen. Daarnaast kan het je helpen om inzicht te krijgen in de geschatte kosten van de werkzaamheden.

De kosten van isolatiewerkzaamheden kunnen sterk variëren van vakman tot vakman, en dit wordt beïnvloed door verschillende factoren die in de offertes worden vermeld.

Deze factoren omvatten onder andere:

 1. Het te isoleren oppervlak: de omvang van het gebied dat geïsoleerd moet worden, speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kosten.
 2. Het type woning: verschillende soorten huizen hebben mogelijk verschillende isolatiebehoeften en kosten.
 3. Arbeidskosten: de kosten van arbeid kunnen variëren afhankelijk van hoe de specialist zijn tarieven hanteert, zoals per uur of per oppervlakte.
 4. Materiaalkeuze: de keuze van isolatiematerialen kan van invloed zijn op de totale kosten.
 5. Btw: de belasting over de toegevoegde waarde kan variëren afhankelijk van lokale voorschriften en de keuze van de specialist.

Het is belangrijk om te begrijpen dat deze factoren door verschillende bedrijven op verschillende manieren worden geïnterpreteerd. Door offertes te vergelijken, kun je het meest voordelige tarief vinden dat aansluit bij jouw behoeften en budget.

Interesse? Ontvang tot 5 gratis offertes

Wat is de prijs van isolatie?

In 2024 variëren de gemiddelde isolatieprijzen per vierkante meter (exclusief btw, inclusief plaatsing) afhankelijk van de toepassing. Hier is een overzicht:

Isolatie ToepassingGemiddelde Prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Dak- of Zoldervloerisolatie€ 20 – € 100
Spouwmuurisolatie€ 15 – € 30
Buitengevelisolatie (incl. gevelafwerking)€ 100 – € 250
Vloerisolatie€ 20 – € 35
Kelderisolatie€ 20 – € 50

Houd er rekening mee dat deze prijzen slechts gemiddelde schattingen zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen variëren op basis van verschillende factoren, zoals de specifieke eisen van jouw project, de gekozen isolatiematerialen en de locatie van je woning of gebouw.

Premies 2024

In 2024 zijn er verschillende financiële voordelen beschikbaar voor isolatie:

 • Mijn VerbouwPremie: een premie die varieert afhankelijk van je inkomenscategorie, voor diverse isolatiewerken in Vlaanderen.
 • Verlaagd btw-tarief: isolatiewerken aan woningen ouder dan 10 jaar genieten van een verlaagd btw-tarief van 6%.
 • Totaalrenovatiebonus: een bonus voor wie binnen 5 jaar 3 of meer energiebesparende maatregelen neemt in een woning die voor 01/01/2006 is aangesloten op het elektriciteitsnet.
 • EPC-labelpremie: een premie voor wie na renovatie een beter energielabel behaalt dan voorheen.
 • Gemeentelijke premies: sommige gemeenten in Vlaanderen bieden hun eigen isolatiepremies aan.
 • Dakisolatiepremie voor doe-het-zelvers: een premie voor zelf-geïsoleerde daken of zoldervloeren.

Elke premie heeft specifieke voorwaarden, dus het is raadzaam om de details te controleren en contact op te nemen met de relevante instanties om te bevestigen of je in aanmerking komt en om de juiste procedures te volgen.


Welke isolatie is het goedkoopst?

De goedkoopste isolatie hangt af van verschillende factoren, waaronder het type isolatiewerk en je specifieke situatie. Over het algemeen zijn materialen zoals glaswol en minerale wol vaak kosteneffectieve keuzes voor dak- en zoldervloerisolatie.

Spouwmuurisolatie met isolatieplaten kan ook een betaalbare optie zijn. Echter, wat het meest geschikt en kosteneffectief is, hangt af van je budget, de te isoleren ruimte en de isolatiewaarden die je wilt bereiken.

Welke isolatie loont het meest?

Investeren in zoldervloer– en dakisolatie is een van de meest kosteneffectieve opties, omdat warmte opstijgt en isolatie op deze plaatsen helpt om energieverlies te minimaliseren en energiekosten te verlagen.

Het is echter raadzaam om een energieaudit te laten uitvoeren om de beste isolatiekeuze te bepalen op basis van je specifieke behoeften en de verwachte energiebesparingen op lange termijn.

Vergelijk isolatiespecialisten

Welke opties zijn er? 

Vloerisolatie

Vloerisolatie is een slimme investering om je huis comfortabeler te maken en energie te besparen. Er zijn verschillende opties beschikbaar, afhankelijk van je specifieke behoeften en de constructie van je woning.

 • Isolatie langs de bovenkant: hierbij wordt het isolatiemateriaal bovenop de bestaande vloer geplaatst, wat ideaal is voor renovaties. Dit kan zowel onder de vloerafwerking als in de kruipruimte worden toegepast.
 • Opvullen van holtes: deze methode omvat het inspuiten van isolatiemateriaal in eventuele holtes onder de vloer, zoals tussen houten vloerbalken. Het is een efficiënte manier om warmteverlies te verminderen.
 • Isolatie van het plafond eronder: bij deze aanpak wordt het plafond van de verdieping eronder geïsoleerd, wat vooral handig is als de ruimte onder de vloer moeilijk toegankelijk is.

Dakisolatie

Dakisolatie is essentieel om warmteverlies via het dak te voorkomen en je energierekening te verlagen. Er zijn twee belangrijke opties, afhankelijk van het type dak dat je hebt:

Hellend dak (schuin dak) isoleren

Voor schuine daken zijn er verschillende isolatiemethoden beschikbaar, zoals het plaatsen van isolatiemateriaal tussen de spanten of onder het dakoppervlak.

Plat dak isoleren

Het isoleren van een plat dak vereist een specifieke aanpak. Isolatiemateriaal wordt bovenop het dakoppervlak aangebracht en beschermd door een waterdichte laag.

Muurisolatie

Muurisolatie is een cruciaal aspect van energiezuinig wonen. Het helpt om je huis warm te houden en de energiekosten te verlagen. Er zijn twee hoofdopties:

Binnenmuur isoleren

Binnenmuur isoleren houdt in dat isolatiemateriaal aan de binnenzijde van de muur wordt aangebracht. Het verbetert de thermische efficiëntie van de woning, maar kan de beschikbare binnenruimte verminderen.

Buitenmuur isoleren

Buitenmuurisolatie omvat het aanbrengen van isolatiemateriaal aan de buitenkant van de muur, gecombineerd met een nieuwe gevelafwerking. Dit is effectief en behoudt de binnenruimte.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een kosteneffectieve manier om de ruimte tussen de buitenmuur en de binnenmuur van je huis te isoleren. Hierbij worden kleine gaten in het voegwerk geboord om isolatiemateriaal in te spuiten. Dit proces vereist geen volledige muurafbraak en is relatief snel en betaalbaar. Het resulteert in verbeterde thermische efficiëntie en lagere energiekosten.

Offerte isolatie aanvragen prijs

Waarom zou ik mijn huis isoleren? 

Huisisolatie biedt tal van voordelen die verder gaan dan alleen energiebesparing en milieuvriendelijkheid:

 1. Minder energiekosten: het meest voor de hand liggende voordeel is de aanzienlijke besparing op energiekosten. Door je huis te isoleren, kun je jaarlijks honderden euro’s besparen, waardoor de investering snel wordt terugverdiend.
 2. Comfortabeler leefklimaat: goede isolatie zorgt ervoor dat de warmte in je huis beter behouden blijft en niet snel ontsnapt. Hierdoor merk je al snel een aanzienlijke verbetering van het leefklimaat in huis, met een constantere temperatuur en minder tocht.
 3. Verhoogde verkoopprijs: als je een koophuis hebt, kan isolatie ook de waarde ervan verhogen. Een goed geïsoleerd huis heeft vaak een hoger energielabel, wat potentiële kopers aanspreekt en de verkoopprijs kan verhogen.
 4. Subsidies: er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor huisisolatie, wat de investering nog aantrekkelijker maakt. Het is de moeite waard om bij isolatiespecialisten na te gaan welke subsidies er op jouw project van toepassing zijn.
 5. Duurzaamheid: als je niet alleen voor je portemonnee isoleert, maar ook voor het milieu, draag je bij aan een duurzamere wereld. Het verminderen van energieverspilling is een positieve stap voor het milieu.

Snel en gratis offertes vergelijken?

Is het mogelijk om een oud huis goed te isoleren?

Ja, het is volledig mogelijk om een oud huis goed te isoleren, maar dit kan uitdagender zijn dan bij nieuwere woningen. De aanpak hangt af van verschillende factoren, zoals de staat van het huis en het type isolatie dat je wilt toepassen. Hier zijn enkele manieren om een oud huis effectief te isoleren:

 • Dakisolatie: oudere huizen hebben vaak onvoldoende dakisolatie. Je kunt isolatiemateriaal tussen de dakspanten laten plaatsen of isolatie boven op de bestaande dakbedekking aanbrengen.
 • Muurisolatie: voor oude huizen zonder spouwmuren kan buitenmuurisolatie met nieuwe gevelafwerking een goede optie zijn. Binnenmuurisolatie kan ook worden overwogen, hoewel dit de beschikbare binnenruimte kan verminderen.
 • Vloerisolatie: oudere huizen hebben mogelijk geen vloerisolatie. Het isoleren van de vloer boven de kruipruimte of het opvullen van holtes met isolatiemateriaal kan het leefklimaat aanzienlijk verbeteren.

De juiste isolatiespecialist inschakelen

Bij het selecteren van een isolatiespecialist is het belangrijk om aandacht te besteden aan enkele essentiële punten:

 • Zorg voor een gepersonaliseerde offerte op basis van jouw woning en behoeften.
 • Vraag om details over de prijsberekening in de offerte.
 • Raadpleeg de specialist over beschikbare isolatiepremies.
 • Controleer of materiaalkosten zijn opgenomen en of je hiermee akkoord gaat.
 • Let op of de prijs inclusief of exclusief btw is.
 • Begrijp de berekening van arbeidskosten.

Door deze aspecten in overweging te nemen en offertes te vergelijken, vind je de geschikte isolatiespecialist voor jouw project. Hiermee waarborg je een goede prijs-kwaliteitverhouding en een bevredigend resultaat voor de isolatiewerkzaamheden.

aannemer

Wil je jouw woning isoleren? Vergelijk offertes van specialisten

Als je overweegt om jouw woning te isoleren, dan is het vergelijken van offertes van verschillende isolatiespecialisten een verstandige stap.

Dit helpt je niet alleen om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden, maar stelt je ook in staat om de juiste vakman te kiezen voor jouw specifieke project.

Met de juiste isolatie kan je niet alleen energie en kosten besparen, maar ook genieten van een comfortabeler en duurzamer huis. Aarzel dus niet om offertes aan te vragen en de eerste stap te zetten naar een goed geïsoleerde woning.

Contacteer vakmannen en ontvang gratis offertes