Steenwol: Dé efficiënste geluidsisolatie

Steenwol heeft een aantal onmiskenbare voordelen. Het heeft de reputatie bijzonder brandveilig en bovendien duurzaam te zijn. Woon je op een drukke steenweg? Dat is steenwol ook goed voor de akoestiek in je woning en kent het een bijzonder lange levensduur.

Er zijn nog tal van redenen om voor dit isolatiemateriaal te kiezen. Die zullen we hier graag even voor je oplijsten. We zullen meteen naar de essentie gaan, namelijk het materiaal.

Steen is een stevig materiaal dat bestendig is tegen hitte, koude en andere invloeden van buitenaf. Ook houdt het door zijn dichtheid geluid tegen.

Isoleer je woning met steenwol

Waarom kiezen voor steenwol?

Steenwol: De efficiënste geluidsisolatie

Steenwol heeft enerzijds een open en poreuze structuur. Anderzijds is het toch erg stevig en solide. Dat dankt het materiaal aan zijn samenstelling. Het wordt gemaakt uit het vulkanische gesteente basalt en dit is bijzonder sterk.

Basalt verdraagt gemakkelijk temperaturen tot ver boven de 1000 ° C en je kan het zo goed als onbrandbaar noemen. Laten we concreet de kenmerken en voordelen even opsommen:

Brandveilig

Hierbij komen we meteen bij een van de belangrijke eigenschappen. Het is een van onmiskenbare voordelen van dit materiaal. Steenwol zal bij een brand verdere uitbreiding van de vlammen vermijden en het veroorzaakt hierbij ook amper rook of giftige gassen.

Op die manier kan je bij isolatie met steenwol vermijden dat een brand verder uitbreiding neemt.

Sterke akoestische eigenschappen

Steenwol wordt niet voor niet toegepast bij tal van plaatsen en locaties. In daken, gevels, plafonds, wanden, muren, dichtbij bij lawaaierige apparaten, machines en toestellen: isolatie met steenwol houdt zelfs de meest hardnekkige geluiden beperkt en is een weldaad voor je gehoor.

Ongewenste geluiden worden op die manier tot het minimum beperkt.

Duurzaam

Steenwol garandeert je duurzaamheid: In de moderne maatschappij wordt steeds meer aandacht besteed aan duurzame materialen en scoort op dit vlak bijzonder hoog.

Het wordt gemaakt van natuurlijke en duurzame grondstoffen rechtstreeks uit de ondergrond van de planeet tijdens een biologisch productieproces.

Steenwol isolatie is zeker ook geschikt om bij te dragen tot energiebesparing en een reductie van de CO²-uitstoot. Dit dankzij de erg hoge thermische eigenschappen van dit wonderbaarlijke materiaal.

Lange levensduur

Steenwol heeft een bijzonder lange levensduur, tot wel 80 jaar. Als je het gebruikt, zullen je kleinkinderen er dus ook nog van kunnen genieten. Al die tijd behoudt het zijn vele unieke positieve eigenschappen.

Waterafstotend

Rotswol is een materiaal dat water afstoot. Het heeft een combinatie van unieke eigenschappen waardoor dit materiaal schadelijke stoffen zoals bacteriën geen voedingsbodem geeft.

Ook krijgt schimmel geen kans om je woning te bedreigen.

Recycleerbaar

Rotswol is bovendien een materiaal dat voor de volle 100% kan gerecycleerd worden. Na afbraak zorgt het dus voor geen extra hinder voor het milieu.

De meeste fabrikanten van steenwol hebben een installatie om oude steenwol te hergebruiken voor nieuw materiaal zodat er niets verloren gaat. Aan basalt is er overigens geen gebrek.

Jaarlijks maakt de planeet tot 40 keer meer basalt aan dan dat er door de industrie gebruikt wordt.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Wat is het verschil tussen steenwol en glaswol isolatie?

Steenwol en glaswol lijken op elkaar, maar toch zijn het twee verschillende materialen. Glaswol wordt gemaakt van zand en gerecycleerd glas, steenwol van vulkanisch gesteente.

Beide materialen worden wel op hoge temperaturen verwerkt tot platen of rollen.

Glaswol is daarentegen lichter van gewicht en flexibeler waardoor je het beter tussen twee balken kunt plaatsen.

Steenwol heeft dan weer het grote voordeel dat het duidelijk beter isoleert tegen geluid en ook beter hoge temperaturen kan verdragen.

Welke prijs betaal je voor steenwol?

Gemiddeld mag je rekenen op een gemiddelde prijs van zowat 8 euro per m².  Dit isolatiemateriaal kan door iedereen die een beetje handig is zelf worden aangebracht.

Twijfel je, dan doe je best beroep op een ervaren vakman. Hiervoor kan je beroep doen op premies. Bij de Vlaamse overheid kan je namelijk in aanmerking komen voor een aantal interessante premies. Dat kan je helpen om je kosten te drukken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wens je te isoleren?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.