Isolatie bedrijf: waarom inschakelen en hoe vergelijken?

Vraag je je af waarom het verstandig is om een gespecialiseerd isolatiebedrijf in te schakelen? Wil je besparen op je energierekening en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzamer milieu? Lees dan verder om te leren hoe je isolatiebedrijven doeltreffend kunt vergelijken voor het optimale resultaat.

Vind een isolatiebedrijf en ontvang gratis offertes

Waarom zou je een isolatiebedrijf inschakelen? 

Het inhuren van een gespecialiseerd isolatiebedrijf is een slimme zet als het gaat om het optimaliseren van je isolatie. Een goed geïsoleerd huis is namelijk een waardevolle investering die zichzelf na verloop van tijd terugverdient.

Je bespaart aanzienlijk op je energierekening en levert bovendien een bijdrage aan een duurzamer milieu door een verlaagde CO2-uitstoot.

Bovendien stijgt de waarde van je woning aanzienlijk met een goede isolatie, wat betekent dat je de kosten op termijn ook terugverdient bij een eventuele verkoop.

Alle voordelen op een rijtje

 1. Het verlaagt je energiekosten.
 2. Je ervaart een verhoogd wooncomfort.
 3. Het verhoogt de waarde van je woning.
 4. Je hebt een aangenaam warm huis in de winter en een koel huis in de zomer.
 5. Minder geluidsoverlast in huis.
 6. Je levert een bijdrage aan een duurzamer milieu door een verlaagde CO2-uitstoot.
isolatiebedrijf inhuren om je huis te isoleren

Snel en gratis offertes vergelijken?

Prijs isolatiebedrijf 2024

De kosten van een isolatiebedrijf variëren afhankelijk van de specifieke isolatiewerkzaamheden en het type isolatiemateriaal.

Voor dakisolatie langs de binnenkant liggen de prijzen tussen € 20,- en € 50,- per vierkante meter, terwijl dakisolatie langs de buitenkant gemiddeld tussen de € 40,- en € 60,- per vierkante meter kost.

Bij gevelisolatie aan de buitenkant kun je rekenen op een gemiddelde prijs van € 40,- tot € 60,- per vierkante meter, terwijl isolatie aan de binnenkant ongeveer € 40,- tot € 50,- per vierkante meter kost. De exacte prijzen worden mede bepaald door het gekozen isolatiemateriaal.

Voor spouwmuurisolatie bedragen de kosten doorgaans tussen de € 15,- en € 30,- per vierkante meter, afhankelijk van het gebruikte isolatiemateriaal.

Vloerisolatie varieert in prijs van € 20,- tot € 35,- per vierkante meter, afhankelijk van de plaatsing onder of bovenlangs.

Hoe besparen? Bespaartips

Wil je een isolatiebedrijf inschakelen zonder te veel te betalen? Geen zorgen, hier zijn enkele handige bespaartips:

 1. Kies voor een lokaal isolatiebedrijf om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
 2. Voer de afwerking zelf uit, bijvoorbeeld door de vloer over de vloerisolatie te plaatsen of zelf de voorzetwand af te werken. Hiermee bespaar je op de kosten voor afwerking.
 3. Help mee door de ruimte voor te bereiden, zoals het leeghalen ervan of andere voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Vraag advies aan de vakman om er zeker van te zijn dat je niet in de weg loopt.
 4. Kies de juiste isolatiematerialen. Het type materiaal heeft een aanzienlijke invloed op de prijs en de uiteindelijke besparingen. Ga voor het materiaal dat de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt.
 5. Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod. Hiermee kun je tot wel 40% besparen op de kosten.

Ontvang vrijblijvend offertes en vergelijk prijzen

Wat doet een isolatiebedrijf nu precies?

Isolatiebedrijven bieden diverse isolatiediensten aan voor verschillende delen van je huis. Hieronder vind je een overzicht van de meest gangbare isolatiewerkzaamheden. De keuze voor de juiste methode hangt af van je persoonlijke voorkeuren en budget.

Dak isoleren

Isolatie van het dak (schuin, hellend of plat) is een slimme keuze als je aanzienlijk wilt besparen op je energierekening. In veel ongeïsoleerde woningen vormt het dak namelijk de grootste bron van warmteverlies.

Bij dakisolatie heb je de keuze tussen binnen- en buitenisolatie:

 • Dakisolatie langs binnen: hierbij wordt het isolatiemateriaal aan de binnenzijde van het dak geplaatst. Dit is vaak eenvoudig te bereiken via de zolder, wat de installatie betaalbaar maakt.
 • Dakisolatie langs buiten: bij deze methode verwijdert een professional de dakbedekking, plaatst isolatie tegen een onderdak en brengt vervolgens de dakbedekking weer aan bovenop de isolatie.

Gevel isoleren

Spouwmuurisolatie is vaak de eerste keuze vanwege zijn kostenefficiëntie en snelle installatie. De resultaten zijn direct merkbaar, met potentiële besparingen tot wel € 650,- per jaar, afhankelijk van het geïsoleerde oppervlak.

Als spouwmuurisolatie niet mogelijk is, zijn er alternatieven zoals muur- en gevelisolatie. Bij buitenmuurisolatie wordt de isolatie tegen de gevel aangebracht en afgewerkt met gekozen gevelbekleding.

Binnenmuurisolatie vereist de plaatsing van een voorzetwand, wat een klein verlies aan leefruimte met zich meebrengt en daarom vooral geschikt is voor ruime woningen. 

Vloer isoleren

Voor aanzienlijk meer comfort in huis is vloerisolatie een uitstekende optie. Met geïsoleerde vloeren voelt de temperatuur wel 4 graden warmer aan, wat resulteert in aangenaam warme voeten. Een warme voettemperatuur zorgt op zijn beurt voor een aangenamere lichaamstemperatuur.

Vloerisolatie kan zowel bovenop als onder de vloer worden aangebracht. Als alternatief voor bovenverdiepingen is plafondisolatie ook mogelijk, waarbij de isolatie aan de onderkant wordt aangebracht. 

Plafond isoleren

Een andere effectieve manier om je woning goed te isoleren, is door het plafond te isoleren. Dit is vooral relevant voor verdiepingen boven niet-verwarmde ruimtes, zoals een kelder of een onverwarmde garage.

Het isoleren van het plafond zorgt ervoor dat de warmte beter wordt vastgehouden en voorkomt onnodig warmteverlies naar beneden.

Bij plafondisolatie wordt het isolatiemateriaal tegen de onderkant van het plafond aangebracht. Hierdoor ontstaat een isolerende laag die de warmte binnenhoudt en kou vanuit de niet-verwarmde ruimte tegenhoudt.

Dit zorgt voor een aangenamere temperatuur op de bovenliggende verdieping en draagt bij aan een hoger wooncomfort.

Kelderisolatie

Met kelderisolatie voorkom je dat je vloer koud aanvoelt. Ook stop je veel vochtproblemen. Kelderisolatie kan op verschillende manieren:

 1. Isolatie van het plafond in de kelder: hierbij plaats je isolatie tegen de onderkant van je vloer.
 2. Bodemisolatie: in dit geval plaatst de vakman isolatie op de bodem. Dit houdt vocht en kou tegen en stijgt mee met het grondwater als het grondwaterpeil stijgt.
isolatiebedrijf isoleert

Waar moet een isolatiebedrijf aan voldoen?

Bij het selecteren van een isolatiebedrijf zijn er verschillende belangrijke punten om rekening mee te houden. Hier zijn enkele criteria waar je op kunt letten:

 1. Ervaring en expertise: kies voor een isolatiebedrijf dat een ruime ervaring heeft, met name op het gebied van spouwmuurisolatie. Een bedrijf met een solide staat van dienst is waarschijnlijk goed uitgerust om jouw isolatieproject tot een succes te maken.
 2. Diverse isolatiematerialen: controleer of het isolatiebedrijf werkt met verschillende soorten isolatiematerialen. Dit zorgt ervoor dat ze de juiste materialen kunnen aanbevelen en gebruiken die het meest geschikt zijn voor jouw specifieke situatie.
 3. Reputatie en kwaliteit: doe onderzoek naar de reputatie van het isolatiebedrijf. Lees recensies en vraag om referenties. Een bedrijf dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige werk zal waarschijnlijk ook voor jou een uitstekende service leveren.
 4. Servicegerichtheid: let op de mate van servicegerichtheid van het bedrijf. Een goed isolatiebedrijf neemt de tijd om naar jouw wensen en behoeften te luisteren en kan je deskundig adviseren over de beste isolatieoplossingen voor jouw woning.

Door deze factoren in overweging te nemen, zet je meteen een stapje in de goede richting bij het kiezen van het juiste isolatiebedrijf voor jouw project.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Hoe kies je het beste isolatiebedrijf? Aandachtspunten

1. Locatie van het bedrijf

Bekijk altijd de locatie van het isolatiebedrijf. De afstand tussen je huis en het bedrijf beïnvloedt de voorrijkosten. Kies bij voorkeur een bedrijf dichtbij, soms berekenen ze dan zelfs helemaal geen voorrijkosten.

Lokale isolatiebedrijven hebben vaak een goede reputatie in hun eigen regio, wat zorgt voor extra goede service.

2. Zelfstandig of groot bedrijf?

De keuze tussen een groot bedrijf en een zelfstandige expert hangt af van je persoonlijke voorkeur. Grote bedrijven kunnen snel beginnen en hebben meerdere specialisten voor verschillende isolatietechnieken. Zelfstandige experts bieden vaak een persoonlijkere aanpak en kunnen een lagere prijs hanteren.

Het is verstandig om grote en kleine isolatiebedrijven met elkaar te vergelijken en te bepalen wat voor jou het belangrijkst is.

3. Specifieke isolatiewerken

Denk na over welke specifieke werkzaamheden je wilt laten uitvoeren. Als je dit weet, wordt het vinden van geschikte isolatiebedrijven een stuk eenvoudiger. Wil je bijvoorbeeld het dak langs buiten isoleren, dan kun je gericht zoeken naar bedrijven die deze service aanbieden.

Hetzelfde geldt voor het isolatiemateriaal. Als je een voorkeur hebt, zoek dan naar bedrijven die met dat materiaal werken.

4. Bedrijf erkend of niet?

Is het bedrijf erkend? Een erkend isolatiebedrijf voldoet aan strenge regels en voorschriften, en biedt uitstekende kwaliteit. Bovendien hebben ze dus vaak al wel een aantal jaar ervaring.

Ze hanteren goede garantievoorwaarden voor het geval er onverwachte problemen optreden. Gecertificeerde bedrijven zijn goed opgeleid en blijven up-to-date met de nieuwste technieken en materialen.

Op die manier ben je 100% zeker van een correcte uitvoering.

5. Gratis offertes vergelijken

Om zeker te zijn van het beste aanbod, is het cruciaal om meerdere offertes te vergelijken. Maak gebruik van onze gratis offerteservice. Let niet alleen op de prijs, maar ook op garantievoorwaarden en planning. Zo kies je het isolatiebedrijf dat het beste bij jou past.

aannemer

Ook interessant voor jou:

Is isolatie duurder geworden?

De afgelopen maanden is isolatiemateriaal door verschillende factoren, waaronder de impact van Corona en de stijgende kosten van grondstoffen, aanzienlijk in prijs gestegen. Deze trend lijkt zich naar verwachting verder door te zetten.

Als je van plan bent om te isoleren, is het verstandig om dat nu te doen, aangezien de kosten naar alle waarschijnlijkheid nog verder zullen stijgen.

Wat kost het om een huis te isoleren?

De kosten voor het volledig isoleren van een huis variëren afhankelijk van het oppervlak en kunnen variëren van € 6.000 tot wel € 20.000. Het soort isolatie speelt hierbij een grote rol. Zo zijn de kosten voor gevelisolatie over het algemeen hoger dan die voor spouwmuurisolatie.

Op zoek naar een isolatiebedrijf? Vul het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes

Ben je op zoek naar een betrouwbaar isolatiebedrijf? Vul nu het offerteformulier in en ontvang gratis offertes van ervaren professionals in jouw regio. Vergelijk de prijzen en kies het isolatiebedrijf dat het beste bij jouw wensen en budget past. Zo kun je met vertrouwen beginnen aan jouw isolatieproject.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wens je te isoleren?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.